Finansvirksomhed lancerer børsnotering på juniormarked

Finansvirksomheden NPinvestor.com er på vej på den københavnske minibørs, First North.

Arkivfoto: I fondsmæglerselskabet får kunderne adgang til it-platformen Straticator, som er udviklet af Erik Damgaard, der også er største investor i selskabet med 28,6 pct. før børsnoteringen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia

NPinvestor har mandag offentliggjort et prospekt, da virksomheden planlægger at sælge mellem 1 mio. og 1,28 mio. nye aktier til mellem 14 og 18 kr. per aktie.

Dermed vil selskabet hente mellem 14 og 23 mio. kr. i bruttoprovenu, hvilket værdisætter det til op mod 118 mio. kr.

Pengene skal bruges til at gennemføre planerne om at oprette et fondsmæglerselskab, som kræver 12,5 mio. kr. i start kapitalisering. En betinget godkendelse fra Finanstilsynet er på plads.

I fondsmæglerselskabet får kunderne adgang til it-platformen Straticator, som er udviklet af Erik Damgaard, der også er største investor i selskabet med 28,6 pct. før børsnoteringen.

NPinvestor fremhæver, at Straticator giver investorer mulighed for såkaldt »copy trading«: at »følge« andre investorers handler - hvis disse tillader det - ved at gennemføre de samme køb og salg automatisk.

»Selskabets mål og ambition er at opnå en fremtrædende position i Norden inden for copy trading og algoritme trading. Desuden er målet også at få kunder og samarbejdspartnere uden for Norden, hvor især EU-området er interessant,« skriver NPinvestor i prospektmeddelelsen.

NPinvestor regner med underskud på 3,3 mio. kr. i 2017 og 6,1 mio. kr. i 2018, hvorefter der ventes et marginalt overskud i 2019 og et plus på tæt på 10 mio. kr. i 2020.

/ritzau/FINANS