Her er de dagligvarer som er faldet mest i pris

En lang række varer og serviceydelser er blevet billigere at købe over det sidste år. Se her, hvilke som er faldet mest i pris.

Foto: Liselotte Sabroe.
Læs mere
Fold sammen

Kartofler, mælk, ost og æg. Samt benzin, fjernvarme, øl, sodavand og tøj.

Det er nogle af de varer, som det er blevet direkte billigere at købe over det sidste år.

Energipriserne er faldet mest og med hele 15 procent over det sidste år, men noget så almindeligt som kartofler er det også blevet lidt mere end ti procent billigere at købe i april i år end samme måned sidste år.

Bøger, aviser, kaffe, lammekød og frugt er omvendt blandt de varer, som er steget mest i pris. Kaffe er eksempelvis steget med tæt på 12 procent over det sidste år.

Det viser nye tal over forbrugerpriserne fra Danmarks Statistik.

Det samlede forbrugerprisindeks steg i april 0,5 procent  i forhold til samme måned sidste år. Forbrugerpriserne uden energi og fødevarer, som er en ofte anvendt indikator for den underliggende inflationstakt, steg dog med hele 1,2 procent i samme periode.

Dermed befinder den underliggende inflationstakt sig på det højeste niveau set over det seneste år.

Stigningen i forbrugerne holdes nede af blandt andet fjernvarme, benzin og fyringsolie, som isoleret set har trukket årsstigningen ned med samlet 0,44 procentpoint.

I marts steg priserne med 0,6 procent. Lavere årlige prisændringer på bl.a. fjernvarme har trukket årsstigningen ned i forhold til sidste måned.

Fold sammen
Læs mere

Fold sammen
Læs mere