Forbrugertillid godt for virksomheder

Selvom det går med ganske små skridt, er tilliden blandt forbrugerne ved at vende til det positive. Og det er godt for erhvervslivet.

Læs mere
Fold sammen
Danmarks Statistik har netop offentliggjort nye tal for forbrugertilliden. Den samlede indikator for forbrugertilliden steg svagt i august til -2,6. Måneden før lå den på -3,2.

- Det næppe vil flytte meget, men at det da er et skridt i den rigtige retning. Og Indikatoren for forbrugertillid er ekstra interessant lige nu, fordi det ser ud til, at det skal være privatforbruget, der skal trække økonomien ud af den krise, vi befinder os i. Hvis husholdningerne generelt er positive over for fremtiden, vil det styrke forbruget – navnlig af de lidt større og dyrere forbrugsgoder, vurderer Jens Brendstrup, cheføkonom hos Dansk Erhverv.

SP trækker

Også hos analytikerne i bankverdenen afføder dagens tal optimisme – om end en svag en af slagsen.

- Vi regner stadig med, at SP-pengene i øjeblikket er i gang med at løfte detailhandlen noget oven på de store fald. Og fortsat mindre pessimisme hus forbrugerne vil kunne hjælpe yderligere. Potentialet for et lille forbrugsboost er således tilstede, og i hvert fald må bunden være inden for rækkevidde, skriver Niels Rønholt, seniorøkonom hos Jyske Bank i en analyse af dagens tal.