Færre virksomheder går konkurs

Antallet af konkurser falder igen. I juli er 457 virksomheder gået konkurs. Det er anden måned i træk, at antallet af konkurser er for nedadgående.

Læs mere
Fold sammen
Tendensen med stadig flere danske virksomheder, som må dreje nøglen om, ser ud til at være brudt. For anden måned i træk kan kreditvurderingsselskabet Experian melde om fald i antallet af konkurser. 457 virksomheder måtte give op i juli.

- Da finanskrisen for alvor rasede, gik knap 600 virksomheder konkurs om måneden. De 457 konkurser i juli og faldet i juni indikerer, at antallet af konkurser nu har stabiliseret sig på et lavere niveau, da det er anden måned i træk, at det månedlige konkurstal falder, skriver kommunikationschef i Experian, Camilla Rose, i en pressemeddelelse.

Flere brancher, som har været hårdt ramt af finanskrisen, begynder også at melde om færre virksomheder, som ikke længere kan få forretningen til at køre rundt.

- Efter to hårde halvår - i andel del af 2008 og første del af 2009 - er nogle brancher nu begyndt at melde om et fald i konkurser. Brancherne fast ejendom og den mere sæsonbetonede hotel- og restaurationsbranche er eksempler på det. Lad os håbe, at de gode takter fortsætter hen over efteråret, siger Camilla Rose.

/ritzau/