Erhvervsliv frygter svagt udbudsråd

Nyt udbudsråd skal sikre bedre konkurrence om offentlige opgaver, men VK-regeringen er tilsyneladende kun villig til at afsætte 1 mio. kr. årligt til formålet.

Det fremgår af forhandlingerne om regeringens forslag til en kvalitetsreform. Og 1 mio. kr. er for lidt til at sikre, at Udbudsrådet får bemyndigelse til at kontrollere kommunerne tilstrækkeligt, mener Dansk Erhverv.

"Det gør ingen forskel, hvis man i forbindelse med kvalitetsreformen ikke afsætter tilstrækkelige ressourcer til Udbudsrådet. Det nye råd bør både opkvalificeres med hensyn til ressourcer og magtbeføjelser, hvis regeringen vil have kvalificeret udspil, og rådet skal sætte en kvalificeret dagsorden," siger konsulent Jonas Wilstrup, Dansk Erhverv.

Udbudsrådet skal afløse det tidligere Udliciteringsråd, som blev nedlagt for halvandet år siden. Og den sidste formand for det nedlagte Udliciteringsråd Erik Bonnerup understreger, at erfaringerne netop viser, at for at sikre effektiv konkurrence, skal det være muligt dels at kontrollere, hvorfor kommunerne vælger at holde opgaver fri for udbud – og dels at kontrollere, hvordan en kommune når frem til en given pris for eksempelvis rengøringen på en skole.

kilde: borsen.dk

-rib