Bagmandspolitiet opretter specialenhed

Den nye sherif på direktionsgangene, Morten N. Jakobsen, stiller nu med en ny specialenhed i Bagmandspolitiet til kampen mod økonomisk kriminalitet.

Chefen for Bagmandspolitiet, Morten Niels Jakobsen, har netop oprettet en ny specialenhed i kampen mod økonomisk kriminalitet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Chefen for Bagmandspolitiet, Morten N. Jakobsen, har netop oprettet en ny specialenhed blandt svindeljægerne, fortæller man i en pressemeddelelse.

Specialenheden skal bestå af revisorer, skattefolk og andre specialister med dybt økonomisk kendskab til blandt andet bogføring, regnskab, analyse og dokumentation.

Til at stå i spidsen for den nye gruppe har Morten N. Jakobsen udnævnt Jens Christian Jørgensen, der tidligere har været specialist i Skat med fokus på store skattestraffesager.

»Vi får nu en meget stærk faglig chef til at stå i spidsen for vores økonomiske specialkonsulenter. Det betyder, at en dybdeborende gennemgang af økonomiske bilag i endnu højere grad skal få slået hul på sagerne mere effektivt og hurtigt,« siger Morten N. Jakobsen.

Kritikken har haglet ned over Bagmandspolitiet de seneste år, hvor styrken er blevet kritiseret for en række punkter: Sagsbehandlingstiden har været for lang, kompetencerne har manglet, og en række profilerede sager er blevet tabt.

Tidligere i denne uge beskrev Berlingske, hvordan Finansforbundet, der repræsenterer 50.000 ansatte i finansverdenen, føler, at der er et decideret kompetencesvigt i Bagmandspolitiet.

Kommunikationschef Mikkel Thastum kunne ikke genkende det billede, men erkendte samtidigt, at der har været områder, hvor man ikke har været dygtig nok, og at ny organisation skulle lave om på dette.

Fokus hos Bagmandspolitiet har desuden i de senere år været præget af efterdyndinger fra finanskrisen. Særligt har kursmanipulationssagerne været i højsæde.

Morten N. Jakobsen fortalte tidligere i år til Berlingske, at det var tid til at ændre fokus for det økonomiske politi, og man blandt andet ville fokusere på skat- og momssvindel. Denne profil passer Jens Christian Jørgensen om nogen på.

»Det er et privilegium at få lov til at arbejde for, at vi sikrer retfærdighed – også når det gælder store økonomiske sager. Jeg ser meget frem til at etablere et meget tæt dagligt samarbejde med alle de øvrige faggrupper i SØIK, ikke mindst politiefterforskerne,« siger Jens Christian Jørgensen.