Det vælter ind med ansøgninger til at huse hjemløs trold

På få dage har omkring 100 ansøgt om at huse kæmpetrolden Ivan Evigvår.

Kunstneren Thomas Dambo opførte i forbindelse med Vestegnens Kulturuge 2016 seks store træskulpturer unikke steder på Vestegnen. Her Lille Tilde, som har fået beskadiget sin hale. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kæmpetrolden Ivan Evigår bliver snart hjemløs efter at have stået til offentligt skue på Stejlepladsen i København.

Det skriver TV 2 Lorry.

Derfor kan man i øjeblikket ansøge om at overtage kæmpetrolden og give den et nyt kommende hjem, hvor Ivan Evigår fortsat skal være offentlig tilgængelig, som TV 2 Lorry beskrev forleden.

Det har allerede fået adskillige til tasterne for at sende en ansøgning om at overtage trolden afsted.

»Der er kommet omkring 100. Det er dejligt. Det overrasker mig ikke, men det er dejligt bekræftende,« siger Thomas Dambo til TV 2 Lorry.

Han er kunstneren bag kæmpetroldene, som mange har fået et nært forhold til gennem de seneste år.

»I bund og grund er det fantastisk, at vi formår at bygge noget på affald, som får så stor værdi for så mange andre mennesker,« siger Thomas Dambo.

Ivan Evigår har siden 2020 stået på Stejlpladsen som en del af Thomas Dambos udstilling, Den Kæmpestore Troldefolkefest. Og det har hele tiden været meningen, at Ivan Evigår på et tidspunkt skulle finde et nyt og blivende hjem, da der ikke længere er plads til ham på Stejlepladsen.

Selvom der allerede er kommet mange henvendelser på Ivan, så kan du stadig nå at sende en ansøgning afsted, hvis du kunne tænke dig et ekstra troldemedlem i familien.

»Der går et par uger, før vi udpeger Ivans kommende vært,« siger Thomas Dambo til TV 2 Lorry.

Det kommer til at foregå på hans værksted i Gadstrup ved Roskilde, hvor han sammen med sin kone og ansatte vil gennemgå ansøgningerne for at finde det helt rette sted til Ivan Evigår.

Her er Thomas Dambo også for tiden i gang med en helt særlig kæmpetrold.

»Jeg er i gang med min trold nummer 100, og nummer 28 alene i Danmark. Den kommer til at stå på et meget hemmeligt sted i Danmark,« siger han til TV 2 Lorry.