Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Populistisk akademikerforagt hos 3F

3Fs nyeste påfund må betegnes som et populistisk indslag for at holde gang i den almindelige akademikerforagt og den udbredte fordom, at de studerende intet bestiller, mener Mogens Nørgaard Olesen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

23. april kan man i Berlingske læse, at fagforeningen 3F foreslår at skære en måned af de universitetsstuderendes sommerferie, så studietiden kan reduceres yderligere. Hermed forestiller man sig, at de færdige kandidater straks kan komme på arbejdsmarkedet og dermed øge arbejdsudbuddet med 9.000 personer hvert år.

Ideen fra 3F er trist læsning, for her »sparker man en åben dør ind«. Gennem de sidste mange år har der ved universiteterne været afholdt sommerskoler, hvor de studerende i juli og august måned på korte, men meget intensive kurser kan gennemføre et helt mesterkursus. Jeg har selv afholdt sådanne sommerkurser i avanceret matematik gennem flere år. Et sådant sommerkursus er ikke for de magelige og trætte, men for de vågne og arbejdsomme. Formiddagen går med forelæsninger, eftermiddagen med regneøvelser, og så skal de studerende hjem for at løse opgaver hele aftenen og aflevere dem næste dag.

Det fungerer fint, men der er tale om stor koncentration og stor indsats, mens sommerkurserne afholdes, og som forelæser og kursusansvarlig har man et meget stort arbejde. Når kurset er slut, afholdes der eksamen, og besvarelserne skal rettes og bedømmes.

Derfor må man ryste på hovedet af 3F. Fagforeningens nyeste påfund må betegnes som et populistisk indslag for at holde gang i den almindelige akademikerforagt og den udbredte fordom, at de studerende intet bestiller, og at professorerne og lektorerne slapper af og ligger på stranden hele sommeren. Det ville derimod være fornøjeligt, hvis man hos 3F satte sig ind i sagerne og ikke udsendte falsk propaganda. Desuden må man også godt anerkende, at det tager tid at tilegne sig viden på højt niveau, og at vi i et moderne samfund ikke kan undvære kandidater med stor viden og indsigt.

Mogens Nørgaard Olesen, Frederiksværk