Læserne mener: Postmand Jens er kørt i grøften

Bestyrelsesformand i PostNord, Jens Moberg. Arkivfoto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Malene Anthony Nielsen

Formand Jens Moberg, PostNord vender tingene og facts i sagen om PostNord 180 grader på hovedet i sin forsvarstale i Berlingske lørdag 18. marts. Samtidig undervurderer formanden læsernes evne udi logik og tal.

Jens Moberg hiver nemlig den gamle krikke ud af stalden med samme porto i hele kongeriget. Beregningsgrundlaget for brevportoen påstås nu at være den faktiske omkostning for at sende f.eks. et 20 gr. brev fra Købmagergade 20 til Amagertorv 33 og så tage samme pris for at sende et brev fra f.eks. Dybe Sogn v/ Lemvig til Hellig Peder, Bornholm.

Det kunne jo være præcis det omvendte, nemlig at det er omkostningen for sidstnævnte, der er grundlaget for portostørrelsen. Den gode postmand Jens Moberg beklager sig også over, at PostNord har udført en samfundsmæssig opgave uden at få betaling for det.

Måske har jeg misforstået noget her; men mener ellers, at man i de seneste dage har kunnet læse noget om fede lønchecks her og der. Moberg og hans forgængere skulle – uanset hvad – have været på banen for tre-fire år siden, dengang nedturen startede og glemt alt om det ny postmuseum til den periode, hvor tingene vendte opad.

Mange i Danmark håber på en løsning i stil med f.eks. DSV-raketten – altså mere dynamik og mindre embedsmandsstil – så held og lykke med det.

Torben H. Rohde, Hørsholm Park 10, 2970 Hørsholm