Vild med Skam? Nu bliver hitserien vist på dansk tv

Den norske ungdomsserie »Skam« har oplevet massiv opmærksomhed også uden for landets grænser. Siden foråret har danskere streamet episoderne fra NRK’s hjemmeside, men nu bringer DR3 sæson 1 og 2 af serien. Med danske undertekster.

Ungdomsserien blev for første gang sendt på NRK sidste år, og har lige haft premiere på deres tredje sæson. Fold sammen
Læs mere
Foto: NRK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tredje sæson af ungdomsserien »Skam« havde premiere i starten af oktober på NRK. På et døgn havde næsten en halv million brugere været inde og se sæsonens første episode på NRK’s hjemmeside. Serien vandt da også prisen som »Bedste Dramaserie« for nylig under TV-festivalen Nordiske Seriedage.

»Det er en knaldgod fiktionsserie, der henvender sig til de helt unge, som DR3 også henvender sig til. Det er hudløst ærligt og ind til benet, og på den måde ligger det rigtig fint i tråd med DR3’s dna,« siger DR3's kanalchef, Steffen Raastrup til dr.dk.

DR3 har nu opkøbt rettighederne til første og anden sæson af serien, der til manges glæde, vil kunne ses med danske undertekster, da serien indeholder meget norsk slang som ’dritsekk’ og ’kødder’, der ikke er ligetil at tyde. Selvom mange allerede har set serien, tror Steffen Raastrup, at »Skam« stadig er væsentlig at sende herhjemme.

»Den har selvfølgelig fået en del omtale i Danmark, men vi kunne godt tænke os at brede serien ud til en endnu bredere kreds. Jeg tror, der er masser af mennesker for hvem serien kunne være relevant, som endnu ikke har været inde og se den,« siger han.

Serien følger en gruppe vidt forskellige piger på et gymnasium i Oslo. Hver sæson skifter serien hovedkarakter, så man gradvis bevæger sig længere og længere ind i vennegruppen. Serien er oprindelig lavet til det unge publikum, og derfor har seriens skabere brugt årevis på at udvikle serien, så den oprigtigt fanger den verden ungdommen lever i.

»Hvis det ikke var lykkedes at få fat i de 16-årige med alle vores forstudier, ville vi sådan set bare have konkluderet, at det er umuligt for en TV-station i dag at nå denne aldersgruppe,« har NRK’s reaktionschef, Cathrine Simonsen, tidligere udtalt til Berlingske.