Stine Kronborgs store sorg: Jeg så min far dø

Stine Kronborg fortæller, hvordan hendes far døde for øjnene af hende i december.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Poledancer, reality-deltager og fitnessmodel Stine Kronborg har haft den hårdeste jul nogensinde. Midt i december mistede hun sin far til kræft, og nu har hun samlet mod til på sin blog på herognu.dk at fortælle den tragiske historie om, hvordan hendes far døde for øjnene af hende i Florida.

Faderen var fløjet til USA for at fejre jul med Stine, hendes bror og hans kone samt deres tre børn. Og den 36-årige kendis havde virkelig glædet sig til familiegenforeningen.

Men da Stine Kronborgs far lander i Fort Lauderdale har han lidt vejrtrækningsproblemer og mærker trykken for brystet. Faderen slår det hen som en stædig forkølelse, men Stine Kronborgs bror insisterer på, at han skal en tur forbi hospitalet. Dagen efter kører de faderen på hospitalet, og her rammer det første chok:

- Her blev der lavet en masse prøver, og vi fandt ud af, at min far var slemt ramt af kræft. Det kom bag på os alle, skriver Stine Kronborg.

To dage senere får faderen foretaget et indgreb for at fastslå, hvilken behandling han skal have. Først da natlægen møder ind, opdager de, at han ligger med indre blødninger, fortæller danseren. Men familien er ikke nervøse, og Stine tager nattevagten ved faderens side.

- Pludselig løb der noget gulligt-rødt væske ud af min fars mund, og jeg kan huske, jeg sagde "that"s not good" og stivnede, mens jeg råbte "far er du OK?". Vi greb hans hoved og drejede det, så ikke han blev kvalt i det, men kroppen blev helt stille og slap. Vi fik ham om på ryggen og startede straks livreddende førstehjælp og råbte "CODE". Et helt hold af hjælpere kom ind med maskiner og tog over, og jeg blev ført ud af rummet, husker Stine Kronborg.

Stine Kronborgs far var død. Hun lagde sig efterfølgende ind til sin livløse far, og kyssede ham på panden. Stine Kronborg vurderer i retrospekt, at hendes far måske godt var klar over, at tiden var knap.

- Det viste sig, at han havde medbragt alle sine værdier. Familiearvestykker og andre mærkelige ting, som man ikke ville tage med, hvis man var 100 procent okay, fortæller tv-kendissen, og slutter indlægget med en kærlig afsked til sin savnede far.

Stine Kronborg mistede som 12-årig sin mor, der også døde af kræft.

Læs hele hendes beretning her: http://herognu.dk/kendte/stine-kronborg-min-far-er-pludselig-dod/

/ritzau/FOKUS