Skuespiller afslører plan om Game of Thrones-film

Den meget populære tv-serie skal muligvis afsluttes med en spillefilm, afslører en af seriens hovedrolleindehavere. Forfatteren bag romanerne, George R.R. Martin, bifalder ideen, sålænge det ikke bliver i 3D.

Charles Dance spiller en af hovedrollerne i "Game of Thrones". Foto: REUTERS/Carlo Allegri Fold sammen
Læs mere
Foto: CARLO ALLEGRI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kræver ikke en krystalkugle at regne ud, at en så universelt elsket TV-serie som Game of Thrones har sat planer i gang om en spillefilm, men nu har skuespilleren Charles Dance som den første bekræftet overfor websiden The Daily Beast, at planerne er mere end en ønskedrøm for seriens mange fans.

TV-seriens producere har således talt om at afslutte serien med en biografspillefilm, men hvilke karakterer og handlingstråde i det omfattende Game of Thrones-univers, som filmen skal tage udgangspunkt i, er endnu ikke afklaret, siger Charles Dance, der spiller den magtfulde Lord Tywyn Lannister i serien.

»Der bliver snakket om at afslutte serien med en spillefilm, men hvilken jeg ved ikke, hvad den skal handle om. Der er meget handling, der skal pakkes ind i filmen,« siger Charles Dance.

HBO-serien »Game of Thrones« har netop afsluttet sin fjerde sæson, og femte sæson begynder til næste år. Serien udspiller sig i den middelalderlige fantasy-verden Westeros, hvor flere  familie-dynastier kæmper om kontrollen.

En sjette sæson er tillige planlagt, og forfatteren George R.R. Martin har antydet, at der kan komme op til otte sæsoner. Den 65-årige forfatter har allerede udtrykt sin støtte til en spillefilm, der kan afslutte den lange serie.

»Hvis serien stadig er stor nok efter syv eller otte sæsoner, og vi kan skaffe 200 millioner dollars til at lave en kæmpefilm, så hvorfor ikke? Sålænge det ikke bliver en 3D-film, for det får jeg hovedpine af,« siger George R.R. Martin til The Independent.

TV-serien følger George R.R. Martins romanserie »En sang om is og ild« forholdsvist tæt, blot har det ærgret forfatteren, at der ikke har været råd til at filme romanseriens mange slagscener.

På trods af seriens budgetter på gennemsnitlig seks millioner dollars per episode (to-tre gange mere end andre TV-serier), har producerne jævnligt været tvunget til at lade slagscener udspille sig »i kulissen«.

»Der har været mange gode episoder, men vi har været nødt til at springe cirka halvdelen af slagene over, og i stedet lade skuespillere komme løbende ind råbende: Vi har vundet slaget!« siger George R.R. Martin, der er executive producer og medforfatter på seriens manuskript.