Roskilde Festival afslører årets plakat og 85 nye navne

Torsdag morgen bliver musikplakaten for Roskilde Festival 2015 offentliggjort, og festivalen præsenterer 85 nye navne til programmet. Amerikanske Kendrick Lamar er blandt afsløringerne og bliver et af årets hovednavne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Spændingen er udløst. Roskilde Festival afslører torsdag plakaten for 2015, og med afsløringen følger 85 nye navne.

(Se en række af hovednavene optræde nederst i artiklen)

Det er en dag, som hvert år deler vandene. Nogle får deres højeste musikønske opfyldt. For andre står det klart, at de ikke får deres yndlingsband at høre på festivalpladsen i år.

Var du en af dem, der gik og håbede på, at den 27-årige amerikanske rapper Kendrick Lamar ville lægge vejen forbi Dyrskuepladsen i Roskilde denne sommer, kan du godt begynde at glæde dig og trygt købe en festivalbillet, hvis ikke du allerede har sikret dig en. På sit nye album »To Pimp A Butterfly« blæser Kendrick Lamar blæser til kamp for sine sorte medborgere på en svimlende ambitiøs skive, som Berlingskes anmelder kvitterede med seks stjerner for. 

Kendrick Lamar er nemlig blandt torsdagens nye navne og stryger lige ind på en topplacering på årets plakat ved siden af blandt andre Paul McCartney, Pharell Williams og Muse.

»Vi er stolte over at præsentere et program, hvor en ny generation af hovednavne som Kendrick Lamar, Disclosure og Florence + The Machine med garanti kommer til at overrumple og vinde endnu flere fans, samtidig med at ikoner som Paul McCartney, Pharrell Williams og Muse vil levere de helt store festbrag på Orange Scene,« lyder det fra Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén, i en pressemeddelelse.

Den danske musikscene skal også levere en del af lydtapetet på Roskilde Festival 2015, og 43 ud af festivalens foreløbige 166 kunstnere er fra Danmark.

Mandag meddelte Roskilde Festival, at det bliver det danske band The Minds Of 99, der skal åbne Orange Scene. Bandet udsendte i maj sidste år deres debutalbum, »The Minds Of 99«, der i Berlingske blev belønnet med fire stjerner. På sidste års Northside Festival i Aarhus spillede The Minds Of 99 ifølge Berlingskes anmelder et »energisk show, der indimellem balancerede på kanten til det overivrige.«

Tidligere i 2015 vandt The Minds Of 99 kritikerprisen Årets Steppeulv for »Årets sang« med singlen »Det er Knud som er død«.

Den legendariske musikscene får derudover dansk selskab af navne som Marie Key, SUSPEKT og Lars H.U.G., hvor sidstnævnte byder på et særligt show, som forbinder fortid med nutid og kun vil blive opført for gæsterne på Roskilde Festival.

I år lukker Roskilde Festival for første gang lørdag aften i stedet for søndag. Festivalen forventer at offentliggøre yderligere en håndfuld artister, inden musikfesten spilles i gang.

Se årets plakat og alle navnene her:

Roskilde plakat Fold sammen
Læs mere

Se og hør nogle af årets kunstnere optræde nedenfor:

I år er det netop 50 år siden, at Paul McCartney skrev et af sine største hits »Yesterday«. Det og mange andre hits fra karrieren vil genlyde, når han 23. maj åbner den europæiske del af sin »Out There«-turné med et brag i den britiske hovedstad, London.

Muse leverer storslået stadionrock på årets Roskilde Festival. Bandet, der senest spillede på Orange Scene i 2010, udgiver i 2015 et nyt album. Hér kan du se bandet med forsanger Matt Bellamy i front fra deres optræden på Roskilde i 2010.

Den amerikanske hitmager Pharrell Williams er også blandt hovednavnene i år. Han står blandt andet bag numre som »Happy«, »Get Lucky« og »Blurred Lines«.

Den tidligere Oasis-frontmand Noel Gallagher besøger også Roskilde med hans band High Flying Birds og et helt nyt album, Chasing Yesterday, der er hans første udgivelse i fire år.

Se billederne - Roskilde gennem 40 år:

LÆS OGSÅ: