Kristen Stewart: »Hollywood er ligesom at gå i gymnasiet«

Hollywood er ikke blevet et blødere sted, siger Woody Allens skuespillere, Kristen Stewart og Jesse Eisenberg, der har hovedrollerne i “Cafe Society”, instruktørens romantiske komedie om Hollywoods gyldne tidsalder i 1930erne.

Jesse Eisenberg, Kristen Stewart og Woody Allen poserer på Cannes festivalens røde løber forud for verdenspremieren på Allens »Cafe Society«. Foto: AFP / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Fold sammen
Læs mere
Foto: IAN LANGSDON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er sjældent, at den ellers så produktive filminstruktør Woody Allen i sine film forlader New York og sine favoritter blandt europæiske hovedstæder, så på den måde er “Cafe Society” der onsdag åbnede Cannes-festivalen en undtagelse.

Den er nemlig en halv kærlighedserklæring, halv komisk udstilling af filmbyens Hollywoods kyniske sider, med stjerner som Kristen Stewart og Jesse Eisenberg i rollerne som to unge elskende, der i 1930erne forsøger at komme til tops i filmbranchen.  I filmens tidsalder er Hollywood styret af de store filmstudiers filmmoguler, der “ejer” deres stjerner og bruger dem til at forøge deres betragtelige formuer.

Og Hollywood er stadig er hårdt sted at skulle klare sig i, bedyrede begge stjerner, da de mødte pressen efter visningen af filmen i Cannes.

- Der hersker en opportunistisk, sulten og halvt sindsyg feber efter at komme til tops, sagde Kristen Stewart, der selv må siges at være kommet udtrykkeligt på plads blandt nutidens A-række af stjerner.

Hun understregede dog, at hun ikke dermed mente, at det var en dårlig ting at forsøge at blive en succes og tjene penge, og at man ville kunne finde tilsvarende bestræbelser indenfor mange andre brancher.

- Men i Hollywood er bestræbelsen bare meget iøjenfaldende, fordi meget her drejer sig om overflade. Det er lidt som at gå i gymnasiet (high school, red.), bare meget mere stærkere. Det er ret intenst, sagde Kristen Stewart, der slog igennem i “Twilight”-filmene, og i dag har en respektabel CV fra en række kunstneriske spillefilm, heriblandt Olivier Assayas’ “Personal Shopper”,  der også har premiere ved dette års Cannes-festival.

Hendes medspiller i filmen Jesse Eisenberg, har rollen som den meget Woody Allen-lignende Bobby Dorfman, der rejser fra New York til Hollywood for at arbejde for sin onkel filmmagnaten Phil Stern (Steve Carell).

I nutidens Hollywood er der flere fordele end ulemper ved at være berømt, erkendte Jesse Eisenberg, der blandt andet har spillet Facebook-skaberen Mark Zuckerberg i “The Social Network”

- At være berømt har en vis værdi, når man er freelancer i en kreativ branche, sagde Jesse Eisenberg, og lød dermed som et ekko af sin instruktør, der aldrig har lagt skjul på at han nyder fordelene ved at være kendt.

- Der er ulemper, men ikke noget der slår dig ihjel, sagde Woody Allen med et karakteristisk understatement.

“Cafe Society” har dansk premiere den 6. oktober.