Iben Hjejle efter nederlag: Vi under Michael Olesen sejren

De måtte se sejren gå til konkurrenterne, men Iben Hjejle og Morten Kjeldgaard er alligevel lettede og glade.

Horsens. De har imponeret dommere og seere fra første færd, men i Vild med dans-finalen måtte skuespillerinden Iben Hjejle og hendes professionelle dansepartner, Morten Kjeldgaard, se sig slået af modstanderne Sofie Lassen-Kahlke og Michael Olesen.

Bagefter var det dog alligevel glæde og lettelse, som fyldte parret, der altså løb med andenpladsen i den 14. udgave af "Vild med dans".

- Jeg er lidt lettet på en eller anden måde, fordi alt gik simpelthen så godt, og det var en fornøjelse og sjovt, siger Morten Kjeldgaard og bliver suppleret af sin partner:

- Der er ingen skuffelse overhovedet. Skulle der have været skyggen af en lillebitte form for skuffelse, så kigger man lige på Michael Olesen. Prøv en gang at se, hvor glad han blev. Vi under ham det 200 procent. Det var simpelthen så sødt, siger Iben Hjejle.

Hele efteråret har hendes kalender været fyldt med dansetræning og kostumeprøver, og det bliver mærkeligt at skulle tilbage til en hverdag uden pailletkjoler og ømme fødder, forklarer hun.

- Det er jo virkelig et brat ophold på en emotionel rutsjebanetur. Nu er vi færdige. Det kan man ikke forberede sig på, for man kan jo heller ikke vide, at man ender med at stå her i en finale, siger Iben Hjejle.

Aftenens finale i Horsens var også noget helt særligt, understreger hun.

- Det var en fantastisk oplevelse at stå her. Man tror, at man har prøvet det meste efter 25 år, men så står man her, og så går det op for en, at alt andet har været ligesom at stå på en blokvogn til et dyrskue foran nogle tilfældige mennesker. Så står man i den her arena - fuldstændig magisk.

Strategien har hele tiden været at tage én fredag ad gangen, og den bar frugt, fortæller hun. Hvorvidt hun skal tilbage i danseskoene lige med det samme, er dog endnu usikkert.

- Nu skal jeg lige have en god lang snak med mine fødder om, hvor længe vi skal have en pause, siger Iben Hjejle.

/ritzau/