Ghita Nørby skal skilles for 4. gang

Den store danske skuespillerinde og Svenn Skipper er gået hver til sit. Det er 76-årige Ghita Nørbys fjerde skilsmisse.

Ghita Nørby skal skilles fra sin mand, Svenn Skipper. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Vandall Ørtvig
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter 27 års ægteskab er skuespillerinden Ghita Nørby og komponist og musiker Svenn Skipper blevet separeret. Parret, der blev gift den 15. juli 1984, er enige om den forestående skilsmisse og har sat deres hus i Holte til salg.

Ghita Nørby og Svenn Skipper har udsendt en pressemeddelelse, hvori skuespillerinden udtaler:
 
- Nu går jeg ud af mit fjerde ægteskab. Det har eksisteret i mange år, og det er med stor smerte, at jeg nu siger farvel til Svenn.

Det tidligere par skilles som venner og separationen er foregået ”uden dramatik”, hedder det. Derudover ønsker de ikke at knytte yderligere kommentarer til bruddet.

76-årige Ghita Nørby, der er uddannet ved Det Kongelige Teaters Elevskole (1954-1956), blev første gang gift i maj 1956 med arkitekt Mogens Garth-Grüner (1930-57). Ægteskab nummer to var med sangeren Dario Campeotto (1963-1969), som hun fik sønnen Giacomo med i ’64. Endelig var Ghita Nørby gift med sin højt estimerede kollega Jørgen Reenberg i perioden 1970-1978, inden hun altså mødte Svenn Skipper.

Ghita Nørby er stadig aktiv indenfor sit fag, senest medvirkede hun i Det Kongelige Teaters storsatsning i foråret med en opsætning af Ingmar Bergmans "Fanny og Alexander" i det ny skuespilhus.

Svenn Skipper, 64, er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1977 og har siden arbejdet som pianist, dirigent, kapelmester og komponist. Skipper har bl.a. dirigeret alle landsdelorkestrene, spillet med Danmarks Radios Underholdnings Orkester og medvirket ved et utal af teater- og musicalopsætninger.