»Flaskepost fra P« slog rekorderne

Over 200.000 mennesker har allerede været i biografen og se den seneste filmatisering af Jussi Adler-Olsen bøgerne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den nye filmatisering af Jussi Adler-Olsens krimi, »Flaskepost fra P« er kommet flyvende fra start her i weekenden. 207.669 billetter inkl. snigpremierebilletter har filmen solgt, og alene i premiere-weekenden fra torsdag til fredag har 154.342 biografgængere set filmen.

Dermed tager filmen førstepladsen, som den mest sete danske film i en åbningsweekend i den nyere tid, hvor der regnes fra torsdag til søndag. Tidligere fik filmene jo først premiere fredag. Med 22.000 flere solgte billetter end den sidste film om Afdeling Q, »Fasandræberne« har interessen næsten overgået filmselskabets egne store forventninger.

»Det er helt vildt. Vi er lykkelige. Vi har gjort os umage med at udvikle universet og lave film, som både underholder og imponerer,« siger filmproducer Louise Vesth i en pressemeddelelse fra Zentropa, der er produktionsselskab på »Flaskepost fra P«. Den er instrueret af norske Hans Petter Molander og har Nikolaj Lie Kaas i hovedrollen som kriminalefterforskeren Carl Mørck.

Filmen handler om en gal mands bortførelsen af børn fra en religiøs sekt og kampen mod tiden i forsøget på at afdække en gammel sag om forsvundne børn og finde frem til de bortførte. Molanders film fik både lunkne og gode anmeldelser ved premieren i torsdag - men publikum har foreløbig meldt klart ud.

Søndag aften blev forgængeren »Fasandræberne« i øvrigt vist på TV 2, og blev her set af 1,03 millioner seere, hvilket ifølge pressemeddelelsen gør den til den mest sete film på dansk TV i over fem år.