»DR burde have overvejet det én ekstra gang«

Horsens’ borgmester Peter Sørensen ærgrer sig over, at DR har valgt København som værtsby for det Europæiske Melodi Grandprix 2014, men tilføjer, at han respekterer DRs valg fuldt ud.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er »brandærgerligt«, at Danmarks Radio (DR) udpeger København som værtsby for det Europæiske Melodi Grandprix 2014.

Sådan lyder reaktionen fra Horsens Kommunes borgmester, Peter Sørensen (S), der godt kunne have tænkt sig, at »DR havde overvejet det én ekstra gang«, selvom han respekterer DRs beslutning »fuldt ud«.

»De snakke vi har haft med DR har været gensidig respektfulde, og jeg har følt, at det har været et åbent race lige indtil det sidste mellem Herning, Horsens og København. Men det er jo nu engang sådan, at der skal træffes en beslutning, og den er så faldet ud til fordel for København. Det siger vi tillykke til i Horsens, men vi ærgrer os naturligvis,« siger Peter Sørensen og tilføjer:

»Jeg er sikker på, at København vil lave en folkefest for hele Danmark.«

DR har valgt, at det Europæiske Melodi Grand Prix, Eurovision Song Contest, skal holdes i B&W-hallerne på Refshaleøen i København. Det er tredje gang, at hovedstaden skal være værtsby for verdens største musikbegivenhed. I 1964 foregik det i Tivolis Koncertsal og i 2001 i Parken Sport & Entertainment.

Danmark var desuden vært for jubilæumsshowet »Congratulations«, der ligeledes blev afholdt i København i 2005 i Forum.

DR har med valget af B&W-hallerne ambitioner om at »forny showet i både form og indhold, så det bliver en nutidig opdatering med respekt for traditionerne.«

De øvrige byer, som havde meldt sin kandidatur til at huse den internationale begivenhed, var Horsens med Statsfængslet, Herning med multiarenaen Jyske Bank Boxen og Fredericia med Margrethe Hallerne.