David Lynch vil slå igen mod "bullshit"

Den amerikanske kult-instruktør slår sig sammen med sin yndlingsjournalist for at lave det definitive værk om sig selv og karrieren. Slut med vrøvlet, lyder det fra Lynch.

David Lynch - det skla være slut med bullshit. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kiko Huesca
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han er kendt som en noget syret filminstruktør, men der er alligevel grænser for, hvor meget han gider stå model til i medierne, David Lynch. Så nu slår han sig sammen med journalisten Kristine McKenna om at lave den ultimative biografi over hans liv og værk, melder instruktøren ud ifølge britiske The Guardian.

»Der står en masse »bullshit« om mig, både i bøger og alle mulige steder på internettet. Jeg vil have alle de rigtige informationer skrevet ét sted, så hvis nogen vil vide noget, kan de finde det der,« siger 69-årige David Lynch i en meddelelse sendt ud af forlaget Canongate, der skal udgive biografien i Storbritannien.

Bogen skal udkomme i 2017 - samme år som tredje sæson af kult-klassikeren Twin Peaks forvente at ramme TV-skærmene ifølge Guardian.

David Lynch har kendt Kristine McKenna, siden hun interviewede ham om filmen »Eraserhead«, der sidst i 70'erne gav David Lynch kultstatus. Derefter fulgte publikumssucceser med »Elefantmanden«, »Blue Velvet« og »Vilde hjerter«. Efter »Mulholland Drive« i 2001 blev der mere stille om David Lynch, hvis seneste film, »Inland Empire«, er fra 2006.

Samtidig har filminstruktøren dog foldet sig ud i flere andre genrer - både musik og billedkunst har han arbejdet med gennem de seneste ti år.

Men i 25-året for David Lynch TV-serie, Twin Peaks, der kun nåede at få to sæsoner, er instruktøren gået i gang med en tredje sæson, der samler op på de mangel løse ender om, hvem det egentlig var, der slog Laura Palmer ihjel. Den har tidligere været annonceret til 2016, men det forlyder nu, at det først bliver i 2017.

Senest har Lynch meddelt, at Twin Peaks igen bliver med deltagelse af FBI-agent Dale  Cooper, spillet af Lynch-favoritten Kyle McLachlan, der i de mellemliggende år blandt andet har været husbond i »Desperate Housewives«, men altså nu igen er klar til »Damn fine cup of coffee« - med blåblærtærte.