Twin Peaks får comeback i 2016

David Lynchs voldsomt populære serie Twin Peaks får comeback i 2016, bekræfter betalingskanalen Showtime, der har fået rettighederne til ni nye afsnit.

Den myrdede Laura Palmer, spillet af Sheryl Lee, fra David Lynch ´s TV-serie Twin Peaks. Fold sammen
Læs mere
Foto: TV3
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rygterne har længe sitret i luften, og nu skulle det være officielt: Fans verden over kan glæde sig til gensyn med kultfigurer som den spidsfindige FBI Special Agent Dale Cooper, den vanvittige Bob og den stærkt inciterende karakter Log Lady (på dansk kævlekvinden).

Naturligvis alle sammen som en del af det spraglede persongalleri i kultserien Twin Peaks, der tryllebandt hele verden tilbage i start 90erne med den mystiske historie om drabet på den unge Laura Palmer og ikke mindst med introduktionen til bjergbyen Twins Peaks, hvor intet eller ingen er, som det eller de foregiver - eller som det hedder i serien: »The owls are not what they seem.«

Rygterne har taget fart de seneste dage, efter seriens to bagmænd - David Lynch og Marc Frost - simultant tweetede, at »The gum you like is going to come back in style«, hvilket ikke alene er citat fra serien, men tilmed måtte indikere - i hvert fald i fansene øjne - at serien var på retur.

Og det er den altså, bekræfter Showtime, en af de større amerikanske kanaler, der har vundet rettighederne til serien, der sidst blev vist på ABC. I 2016 vil ni nye afsnit blive afvist, og dermed venter der altså - måske - en afklaring på en turbulente og temmelig uafklarede afslutning, serien efterlod verdens seere med sidst.

Og som altid, når David Lynch har en finger med i spillet, synes intet at være tilfældigt. Premieren i 2016 vil således markere et 25 års jubilæum for afslutningen af serien sidst, hvilket falder i god tråd med en af hovedpersonernes, Laura Palmers, afsluttende bemærkninger til Special Agent Dale Cooper i de apokalyptiske slutscener: »I’ll see you in 25 years.«

Noget tyder på, hun holder ord.