Dansk filmstjerne bliver vært ved prisfest

Skuespillerinden Ellen Hillingsø skal styre slagets gang, når Bodilprisen bliver uddelt.

Arkivfoto: Når Danmarks ældste filmpris bliver uddelt ved Bodil-festen på Bremen Teater 5. marts, bliver det med skuespilleren Ellen Hillingsø i rollen som vært. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Den røde løber bliver rullet ud, og de danske stjerner venter med svedige håndflader, når Danmarks ældste filmpris, Bodilprisen, igen skal uddeles til marts. Og nu er det afsløret, at det bliver den erfarne skuespillerinde Ellen Hillingsø, der skal få det traditionsrige show til at glide i rollen som aftenens vært.

I øjeblikket kan børn og barnlige sjæle dagligt få et glimt af Ellen Hillingsø i DR's genudsendelse af julekalenderen "Absalons hemmelighed". Men de fleste kender hende nok bedst fra den lange række af film, teaterforestillinger og tv-serier hun har på cv'et, heriblandt "Charlot og Charlotte", "Hjørdis" og "Player".

Ellen Hillingsø har ikke selv haft fingrene i en Bodil, men i 1997 blev hun belønnet med en Robert for bedste kvindelige birolle for sin medvirken i Susanne Bier-filmen "Sekten".

Det er 69. gang den danske filmbranche samles for at fejre årets flotteste præstationer, som bliver uddelt af Danske Filmkritikere og overrakt på Bremen Teater. Derudover bliver showet også sendt live i en række lokale biografer, som holder deres egen prisfest.

Hvem, der får chancen for at vinde de eftertragtede priser, er endnu ikke offentliggjort. 7. januar samles Danske Filmkritikere for at nominere de skuespillere, instruktører og filmfolk, som i årets løb har gjort sig positivt bemærket. På trods af at Bodil har næsten 70 år på bagen, er hun også trådt ind i den digitale tidsalder, og offentliggørelsen af nomineringerne kan følges live mellem klokken 13 og 15 på Bodilprisens twitter.

Bodilprisen bliver afholdt på Bremen Teater 5. marts.