Anmeldere uenige om Helmigs nye stil

Thomas Helmig overraskede i går både fans og anmeldere med nyt intellektuelt Johnny Depp-look og ny, akustisk koncert-stil, da han indledte sin nye turné.

Fredag 16. september 2011 startede Thomas Helmig sin akustiske næsten-solo-turne i Glassalen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Thomas Helmigs fans kunne næsten ikke genkende deres idol, da han trådte ind i på scenen i går i Glassalen med mørke Johnny Depp-briller, midterskilning, skæg, skødeløs blå bomuldsskjorte og sort piratvest.

Blandt musikanmelderne, der var til stede, var meningerne om Helmigs nye musikalske stil også delte.

Koncerten var den første i en Danmarks-turné på 30 akustiske koncerter, som Thomas Helmig selv kalder solo-koncerter, selvom han har keyboardspilleren Poul Reimann med sig på scenen.

Utilfredse fans
Ikke alle 970 tilstedeværende Helmig-fans var klar over, at det denne gang ikke var en groovy dansefest, de havde købt billet til i Glassalen.

”Det kom helt bogstaveligt til brutale meningsudvekslinger, da især to meget overrislede - og konservativt indstillede - Helmig-fans brokkede sig over den afdæmpede koncert: ”Kom nu Helmig!” og ”Hvad har du gang i, Thomas!?” lød det indigneret fra kvinderne”, skriver Anders Houmøller Thomsen i Jyllands-Posten, der konkluderer, at her var noget om snakken om, at man skal høre sandheden fra fulde folk og børn.

Kun to ud af seks stjerne lader Anders Houmøller drysse ned over Helmigs turne-premiere, som han fandt for andægtig og kedelig i en stribe sange.

Læs mere: Læs Berlingskes anmeldelse og se hvilke sange Helmig spillede

Helmigs hemmelige Clark Kent
”Dansebenene stod stille på ham, og den drengede charme var godt skjult bag et par intellektuelle briller og et nyanlagt overskæg, der fik fyren på scenen til at minde om supermanden Helmigs hemmelige Clark Kent-identitet” konkluderede Jyllands-Postens Anders Houmøller Thomsen.

Ekstra Bladets Thomas Treo beskrev koncerten som en ”broget blanding af coverversioner af navnlig Bob Dylan samt gamle og nye Helmig-sange på både engelsk og aarhusiansk” og Thomas Helmig som en snakkesalig og veloplagt kunster, der legede sig gennem koncertens 145 minutter.

"Så luk ham dig ind, Renée!"
At Thomas Treo alligevel kun gav Helmigs første akustiske koncert tre og af seks stjerner, forklarer han med at ”til gengæld virkede det bizart at se en mand på 46 stå og hvine ’Det er mig der står herude og banker på’ og andre kærlighedssange for teenagere - så luk ham dog ind, Renée, så vi kan få fred!”

Berlingskes musikanmelder Jeppe Krogsgaard Christensen giver også tre mellemfornøjede stjerner for den første af 11 koncerter i Glassalen.

”Bob Dylans »Shelter From The Storm« fra det tændergnidslende hovedværk »Blood On The Tracks« er på sætlisten, men bliver på Helmigs stemmebånd en blodfattig og tandløs affære”, og fortsætter:

”Helmigs egne sange har det heller ikke for let i Glassalen. Uden det sædvanlige orkester i ryggen fremstår melodierne ofte lidt flade, stemmen er indimellem papirstynd, og de rasende banale tekster kan slet ikke holde til al opmærksomheden.”

Mindre panikalder
B.T.s Jan Eriksen finder også Helmigs stemme tynd i første nummer, men er ellers begejstret og giver fem ud af seks stjerner.

”På den seneste turné virkede Thomas noget famlende. For at sige det pænt. Panikalder-agtig. For at sige det mindre pænt. Læderttøj og street sort pophår. Det virkede lidt som om han søgte en livemæssig fællesnævner for sine sange. Med det nye set-up giver han både sig selv og sangene al den luft, blod og autencitet, de fortjener. Man kan forklæde Thomas som caribisk pirat. Men man kan ikke pille Danmarks bedste Helmig ud af sangene”, mener Jan Eriksen i B.T.

Læs anmeldelserne her:
Anders Houmøller Thomsen, Jyllands-Posten, 2 stjerner
Jeppe Krogsgaard Christensen, Berlingske, 3 stjerner

Thomas Treo, Ekstra-Bladet, 3 stjerner
Jan Eriksen, B.T. 5 stjerner

Hvad: Thomas Helmig Solo
Hvor: Glassalen i Tivoli
Hvornår: Fra 16. sept. kl. 19.30 til 1. oktober
Hvordan: Billetter via billetlugen.dk, pris: 405 kr. gebyr
Resten af landet: Se hele turné-listen på Helmigs eget website