5 stjerner til Linda P: Nyt show er sjovt og modigt

Standup-komiker fik 2.000 gæster i Falconer Salen til både at grine og blive grebet af alvor under »Linda P – Normal?« – der nu skal landet rundt.

Det er Linda P, som vi kender hende med strikhue og træningsbukser, der står på scenen i det nye show »Linda P – Normal?«. Er det for sidste gang? PR-foto: Mew Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fars pige. Et begreb indhyllet i et rosa skær af beskyttelse og stor kærlighed.

Linda P har også været sin fars pige. Eller rettere den dreng, hun troede, hendes kirsebærvinbællende far ønskede sig, fordi han fortalte sin otteårige datter, at af alt i hele verden ville han helst have valgt ikke at få en datter.

Historien er omdrejningspunktet i Linda Ps nye show, »Linda P – Normal?«. Det er iscenesat som en udviklingshistorie af instruktøren Heinrich Christensen med figuren Linda P i sit signaturkostume med den sorte »nissehue« – som hendes mor, spillet af Linda P selv, kalder den – slidte træningsbukser, sort trøje og med forskelligfarvede sokker på.

Den ene stjernekomiker efter den anden har de seneste år brugt deres nedture og misbrugsproblemer i shows. Men ingen har taget os med så langt ud og tæt på, som Linda P. har modet til her. Det er grænseoverskridende og ind imellem ret privat, men meget stærkt.

Angstbilleder greb publikum

Da hun viser en tre år gammel privat optagelse, hvor hendes skinnende ansigt og store, blanke øjne spejler en dyb, privat angst, er der total tavshed blandt de mere end 2.000 publikummere i Falconer Salen.

Angsten for ikke at blive elsket, som Linda P. deler med Mille Berg i rollerne som psykolog og Gud, kan hun godt pakke væk. Hendes publikum er dedikeret til hende, og for nogle af dem er det også deres egen eller deres generations historie, Linda P fortæller om, når hun deler ud af sig selv.

Selvfølgelig får vi også en masse jokes i den klassiske, rå Hvidovre-/Sydhavnsstil. Om vegetarer og det dobbeltmoralske i alligevel at spise fisk. Om feministen, der jamrer over, at mænd ser på hendes bryster til en afrikanske kvinde, der er blevet omskåret, voldtaget og har fået stjålet sit barn. Om den juleaften, hun eksperimenterede med en afføringspille, fordi hun havde forædt sig. Men et klassisk, ­konstant sjovt standup show er »Linda P – ­Normal?« ikke.

Det er ikke dets mission. Det fortæller i stedet en meget personlig historie om at komme hjem til sig selv. For os bliver det interessante nu, hvem komikeren Linda P er, når hun har viklet sig ud af sit berømte kostume og ikke har brug for at være det værste medlem af drenge­banden? Hende bliver det – også – ­interessant at møde.