Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

René Fredensborg, problemet er, at kvinders seksualitet lider under et nuttet ry

Foto: Anne Bæk/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

René Fredensborg, når du i din klumme 18. oktober skriver, at mænd ikke ser sig som ofre, tager du fejl. For mine ofre har, i en eller anden forstand, set sig som netop det.

Ja, jeg sagde: Mine ofre. Det er måske et stort et ord at bruge om noget så relativt beskedent, men det er en anden diskussion. Flere gange end jeg er stolt af, har mænd med stille stemmeføring sagt »Amalie, du behandler mig som kød.« Det kan lyde høhø-agtigt, men som tiden er gået, er jeg blevet overbevist om, at de faktisk ikke syntes, at der var så meget at grine af.

Sagen er, at jeg kan ud- og overbolle de fleste mænd. Kvindekroppen er ikke begrænset af en erektion, og så har jeg en uforbederlig mere-vil-have-mere-lyst. Det har i tidens løb ført til det, jeg nok er nødt til at betegne som en række krænkelser. Jeg har aldrig været mine partnere fysisk overlegne, det sætter sine naturlige begrænsninger, men så kan man så meget andet.

Eksempelvis har jeg placeret dem i situationer, hvor de har skullet finde sig i, at jeg har gnubbet mig til orgasme mod deres nogle gange sovende krop, hvis de har skullet leve op til stereotypen om den virile mand. Jeg har også i vrede smidt en mand ud, fordi han kom for tidligt (før mig). Og den snigende finger i numsen? Den har jeg også moret mig med.

Hvis jeg er blevet konfronteret med min overlyst, har jeg slået det hen som en vittighed. Når det ikke har ladet sig gøre, har jeg prøvet at forklare, at det er en kompliment: De gør mig så liderlig, selvom det ikke er sandt. På en dårlig/god dag kan formen på en squash gøre mig liderlig, så det er virkelig en intetsigende kompliment.

Så René, bare fordi nogle af os kvinder er blevet rigtig gode til alle de beskidte tricks, gør det dem jo ikke finere. Det betyder bare, at mennesker alle steder på kønsspektret kan have gavn af, at alle lærer at lytte lidt mere og spørge lidt mere om lov. Lad mig her understrege, at selvom du har dine historier, og jeg har mine, så taler tallene jo deres eget tydelige sprog: Statistisk set er det mænd, der gør kvinder fortræd. Det kan ingen røverhistorie fra et enkelt liv ændre på.

Tallene er nok også den primære årsag til, at vi ikke taler så meget om kvinder, der krænker mænd, men der er måske noget andet på spil. Kvinders seksualitet nyder godt af og lider under et lidt nuttet ry. Den skal helst være ufarlig og endelig ikke ulækker. Det er derfor, jeg kan fortælle, at jeg onanerede til Deadline i går, men af samme grund skal jeg helst ikke tænde på gangbang-porno eller andet, der er uforeneligt med det plysbamseagtige.

Et andet problem med alle mine anekdoter er, at jeg ikke helt kender den anden side af historien. Jeg hører aldrig mænd fortælle en pik. De fortæller ikke, når deres grænser er blevet overskredet, og når de har overskredet andres grænser.

Stort hurra for dem, der gør. For jeg er ved at være dødtræt af at se kvinde på kvinde på kvinde udvise mere mandsmod end nogen biologisk cis-fis-hvad-fuck-I-kalder-jer-selv-de-her-dage-mænd.