Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Du er komisk, Jan E. Jørgensen!

Foto: Liselotte Sabroe. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jan E. Jørgensen fremstår efterhånden ufrivilligt komisk i sit febrilske forsøg på dels at skamrose regeringen for at have landet en aftale om Europol, samtidig med at Europol-aftalen helst skal tales helt ned under gulvtæppet i forsøget på at skjule det evidente, nemlig at Dansk Folkeparti fik ret, da vi lovede danskerne, at vi kunne bevare samme tilknytning til Europol og samtidig afvise ja-partiernes ønske om at skille os af med det danske rets- og udlændingeforbehold.

Faktum er, at den pris danskerne har måttet betale for at beholde vores rets- og udlændingeforbehold og samtidig i alt væsentligt kunne fortsætte vores tilknytning til Europol som hidtil, har været, at vi har mistet stemmeretten i Europols bestyrelse – en bestyrelse hvor man i øvrigt aldrig stemmer.

I forhold til Schengen er intet jo ændret. Danmark var medlem af Schengen før 1. maj og Danmark er medlem af Schengen efter 1. maj, og det havde vi også været uanset om Dansk Folkeparti havde valgt at takke nej til aftalen om Europol-deltagelse. Så havde vi bare været medlem af Schengen, men ikke haft en aftale om deltagelse i Europol.

Faktum er, at det danske Folketing ved et simpelt flertal fortsat kan melde sig ud af Schengen. Det har Europol-aftalen ikke ændret ved. Aftalen skal blot genforhandles i det tilfælde.

Det kan da godt være, at Jan E. Jørgensen synes, det er afsindigt morsomt, at regeringen har fået listet kravet om fortsat Schengen-deltagelse ind i Europol-aftalen, men enhver kan jo se, at det er det, der er tale om, for det grænseløse Europa er jo ikke afgørende for Storbritannien og Irlands medlemskab af Europol. Disse lande opretholder grænsekontrol over for Schengen-landene og har altid gjort det. Passussen om Schengen skulle blot med for at have et lille figenblad, under hvilket Jan E. Jørgensen kunne skjule sit og ja-partiernes totale nederlag.

I forhold til søgeadgangen glemmer Jan E. Jørgensen behændigt, at det var Rigspolitiet selv, der bad om otte mand til at søge. Hvis Rigspolitiet havde bedt om 12 eller 16 eller 100, så havde vi fået det, for Europol er da ligeglad med hvor mange, der sidder der bag skærmen. Det er jo Danmark, der skal betale deres løn. Lønsedlen er blot udstedt af Europol i stedet for som hidtil af Rigspolitiet. Ellers er der ingen forskel - som i ingen forskel.

Jan E. Jørgensen burde måske overveje, hvorfor det er hans og ikke justits- eller udenrigsministerens bukser, der er ved at sprække som følge af de verbale øvelser, som han skal igennem for at få den modsatrettede argumentation til at hænge sammen. Årsagen er, at justits- og udenrigsministeren er begejstrede for, at de kan tørre den utaknemmelige opgave af på Jørgensen.

Enhver kan se at Dansk Folkeparti har fået ret. Vi har samme søgeadgang som før, vi har samme adgang til at deltage i task-forces som før, vi kan præge arbejdet i Europols bestyrelse som før og hverken børnelokkere, pædofile, russiske kriminelle eller andre tvivlsomme typer, som Jan E. Jørgensen og hans sancho panzaer mente ville få en fest i Danmark, er endnu strømmet til landet.

Faktum er, at ja-partiernes skræmmekampagner heller ikke holdt vand denne gang. De, der har et problem med argumenterne i forbindelse med EU-afstemninger, er ja-partierne, der altid forsøger at skræmme danskerne til at gøre, som de vil, men gang på gang viser det sig, at de tager fejl.