Tyranner bliver ignoreret eller gjort til chefer

Ny australsk undersøgelse viser, at "de dumme svin" i en virksomhed i mange tilfælde bliver forfremmet. Alternativt sker der det, at ledelsen blot ignorerer deres dårlige opførsel.

Hvis du er en hård hund med en grænseskridende opførsel, så er der gode chancer for en forfremmelse. Personen på billedet har ikke noget med undersøgelsen at gøre. Fold sammen
Læs mere
Det er hørt før, at chefer kan være nogle stride bananer. Nogle mener endda, at hvis man skal lede efter en person med psykopatiske træk, så er det bedste sted at lede på direktionsgangen.

Nu bekræfter endnu en undersøgelse, at der nok er noget om snakken, skriver Reuters.

Det er Bond University i Australien, der har spurgt 240 personer om, hvordan de har oplevet karrierevejen på deres arbejdspladser.

Hele to tredjedele af dem svarede, at tyrannerne i virksomheden, dem med den rigtig grove opførsel, enten blev ignoreret af ledelsen eller ligefrem forfremmet på grund af deres hårde og brutale stil.

Anthony Don Erickson, Ben Shaw og Zha Agabe, der står bag undersøgelsen, undrer sig over, at mere end 64 pct. af de adspurgte har oplevet, at en dårlig opføresel enten har haft positive konsekvenser for den enkelte - eller at der bare ingenting er sket. At ledelsen ikke har grebet ind og sat en stopper for den barske adfærd.

De tre forskere bag undersøgelsen anbefaler derfor, at virksomhederne holder op med at forfremme chefer med tvivlsomme menneskelige egenskaber.

"Som det er med cancer, er chancerne for behandling beds, hvis den bliver opdaget i tide," skriver forfatterne.