Syddanmark skal sælges til statsansatte

Der er potentiale, og ikke problemer i at bo i provinsen, mener Syddansk Vækstforum, der vil gøre Syddanmark lækker, når flere hundrede statsansattes arbejdspladser skal flytte.

Formand for Syddansk Vækstforum og formand for Region Syddanmark, Stephanie Lose. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vækstforummet vil bruge op til fire millioner kroner på at vise ægtefællerne, at der er noget at komme efter uden for hovedstaden.

Det skriver DR Trekanten.

For mange er meget tilbageholdende overfor at skulle flytte "hele vejen" til Jylland, fortæller Stephanie Lose (V), der er formand for Syddansk Vækstforum, og formand for Region Syddanmark.

- Det er et velkendt faktum, at det kan være rigtigt svært at overbevise folk om, at de skal flytte med deres arbejdspladser, fordi de har et liv og en familie et andet sted, siger Stephanie Lose.

I Billund Kommune er man ved at gøre sig klar til at modtage cirka 16 ansatte i Børnerådet.

Her har det været særligt vigtigt for kommunen, at gøre sig attraktiv for hele familien, fortæller borgmester, Ib Kristensen (V), der også er medlem af Syddansk Vækstforum.

- Attraktive ægtefællejob er noget at det allermest nødvendige, når vi skal have folk til at flytte. Det vil vi gerne markedsføre os på, siger Ib Kristensen.

Der findes ingen frist for, hvornår de statsansatte skal tage stilling til, om de vil flytte fra København. Men til januar skal styrelserne have lavet en overordnet plan.