Stress-ramte skal hjælpes tilbage i arbejde

Manglen på arbejdskraft har fået flere virksomheder til at interessere sig for, hvordan de kan få stressramte medarbejdere på banen igen - eventuelt på nedsat tid.

Stress og bekæmpelse af stress er rykket meget højt op på virksomhedernes dagsorden i takt med, at ledigheden er faldet, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- For 10 år siden kunne virksomhederne bare hyre en ny medarbejder. Den går ikke i dag, hvor situationen på arbejdsmarkedet er helt anderledes. Vi har mange virksomheder fra for eksempel den finansielle sektor, som ser nøglemedarbejdere gå ned med stress, og det giver produktionstab. Så vi oplever nu medvind, når vi arbejder med at fastholde stressramte i arbejde, forklarer overlæge Bo Netterstrøm, Stressklinikken på Arbejdsmedicinsk klinik i Hillerød.

Og der er gevinst ved at tage hånd om de stress-sygemeldte medarbejdere.

- Erfaringerne fra stressklinikken viser, at vi kan halvere den tid, en stressramt er sygemeldt. Og vi ser efterhånden en stor lydhørhed hos virksomheder, der oplever, at deres medarbejdere går ned med stress. Når vi går i dialog, vil de gerne lave gode aftaler om, hvordan de kan forsøge at fastholde den stressramte i arbejde - for eksempel ved at tilbyde nedsat tid i en periode, siger Bo Netterstrøm.

Også i Dansk Industri mærker man, at der er fokus på at få sygemeldte tilbage i arbejde - også de stressramte.

- Med 60.000 ubesatte job gælder det om at få alle hænder i spil, også de syge. Så beskæftigelsessituationen er en del af forklaringen. Men grundlæggende er medarbejdernes trivsel godt for virksomhedernes trivsel, og de er meget opsatte på at fremstå som attraktive arbejdspladser i konkurrencen om arbejdskraft, siger konstituteret samarbejdschef i DI, Lise Thomsen.

Kilde: Frederiksborg Amts Avis