S vil have flere håndværkere til at læse videre

En fjerdel af de, der starter på de videregående uddannelser, bør komme med et svendebrev i hånden, mener S.

Mattias Tesfaye, Socialdemokraternes ordfører for erhvervsuddannelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere unge skal have en erhvervsuddannelse. Og flere faglærte håndværkere skal læse videre. Med den ambition foreslår Socialdemokraterne en ny officiel målsætning.

25 procent af de, der starter på en videregående uddannelse, skal have en baggrund som faglært håndværker, foreslår partiet.

Mattias Tesfaye, som er Socialdemokraternes ordfører for erhvervsuddannelse, mener, at et mål om et bestemt procenttal ikke får flere faglærte til at videreuddanne sig.

»Men min erfaring er, at når et politisk flertal fastsætter en målsætning, er det en enorm drivkraft for at finde ud af, hvad vi så gør, og hvad der skal ændres«, siger Mattias Tesfaye.

Han henviser til målet om, at 95 procent af en ungdomsårgang skal have en ungdomsuddannelse. Det mål har været styrende for uddannelsespolitikken gennem mange år, påpeger han.

»Vi kan høre fra erhvervslivet, at de savner ingeniører med faglært baggrund. Og jeg synes også, at den offentlige sektor ville have godt af, at der var flere håndværkere, der blev politibetjente og skolelærere«, siger Tesfaye.