Når medarbejderen konstant får nye idéer

Et væld af ideer kan ende med at blive opfattet som brok - hvad gør den kloge chef så?

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Du er leder af IT-afdelingen i en større dansk kommune. For et halvt år siden ansatte du Jacob, som er en energisk og karismatisk medarbejder. Du havde håbet på, at han ville tilføje noget initiativ til afdelingen og skubbe til det sociale såvel som det faglige miljø.

Det er så sandelig også sket. I begyndelsen var du glad for, at Jacob kom med friske øjne på arbejdsgangene og ikke var bleg for at foreslå ændringer. Han er imidlertid fortsat med at komme med nye ideer dag ud og dag ind. Påfundene handler om alt lige fra fordelingen af arbejdsområder til nye projekter.

Du sætter fortsat pris på Jacobs initiativrighed, men er bekymret for, om han passer ind i afdelingen. Du har lagt mærke til, at flere af hans kollegaer er irriterede over ham. Direkte adspurgt afslører en af dine medarbejdere, Pia, at hun opfatter Jacobs idéer og forslag som brok. Hun føler, at Jacob med sin strøm af idéer kritiserer og sætter spørgsmålstegn ved alt det arbejde, der udføres i afdelingen.

Du har desuden bemærket, at Jacob ofte kaster en masse bolde i luften uden at gribe dem igen – og at de tiltrængte forandringer derved udebliver.

Stem på hvad du ville gøre som leder og deltag i debatten nedenfor.