Karteljæger bliver departementschef

Regeringen har besluttet at indstille Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens direktør, Agnete Gersing, til ny departementschef i Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Foto: ERIk Refner.
Læs mere
Fold sammen

Regeringen indstiller til Hendes Majestæt Dronningen, at Agnete Gersing skal være ny departementschef i Udannelses- og Forskningsministeriet fra den 1. november 2015.

»Jeg glæder mig til de nye udfordringer som departementschef i Uddannelses- og Forskningsministeriet. De videregående uddannelser og forskningen har meget stor samfundsmæssig betydning, og jeg ser meget frem til at være med til at præge området,« skriver hun i en kommentar.

Agnete Gersing forlader således en stillingen som direktør for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, hvor hun har været siden 2010. Inden var hun direktør i Konkurrencestyrelsen fra 2006. 

»Det er med tungt hjerte, at jeg siger farvel til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Jeg har været fantastisk glad for at stå i spidsen for det vigtige arbejde med at fremme en effektiv konkurrence og gode forbrugerforhold i Danmark,« skriver hun.

Som direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har Agnete Gersing aldrig været bange for at sige sin mening, hvis konklusionen er klar. Hun har været en energisk og utrættelig forkæmper for mere konkurrence på dansk jord. Hun markede sig som fortaler for fusionen mellem den daværende Konkurrencestyrelse og Forbrugerstyrelse, der har til formål at skave mere fokus på aktive forbrugere.

Agnete Gersing er kendt som en skarp topleder med en solid faglig ballast. Hun gjorde sig allerede bemærket i 1992, da hun som cand.polit-studerende fik en guldmedalje og efterfølgende i en række chefstillinger inden for centraladministrationen i blandt andet Finanministeriet og Statsministeriet.