»Jeg gør det for mit CV«

23-årige Iben Suhm både studerer og arbejder på Copenhagen Business School. Hendes største motivation for at arbejde ved siden af studierne er, at det pynter på CV’et.

23-årige Iben Suhm læser Interkulturelle Markedsstudier på CBS, hvor hun også har et studiejob i kommunikationsenheden. For hende er det vigtigste ved et relevant studiejob, at hun kan skrive det på sit CV. Foto: Emil Hougaard Fold sammen
Læs mere

To dage om ugen er fokus et andet sted end på studierne, når Iben Suhm træder ind gennem glasdørene til Copenhagen Business School (CBS) på Solbjerg Plads på Frederiksberg. Siden marts har hun haft studiejob i Communications, der er handelshøjskolens kommunikationsenhed. Og selvfølgelig er det rart med et supplement til SUen, men penge er langtfra den primære drivkraft, fortæller hun.

»Jeg har først og fremmest et studiejob på grund af mit CV. Det er dét, der er den største motivation for mig. Jeg synes, det er vigtigt at få indblik i, hvordan hverdagen på en arbejdsplads fungerer. Samtidig er det et plus senere, når man skal søge et fuldtidsjob, at man har haft et studiejob og er bedre forberedt. Det viser, at man også har prøvet teori af i praksis,« siger Iben Suhm, 23 år, som netop er blevet færdig med sin bachelor i Europæisk Business og fortsætter på kandidatuddannelsen i Interkulturelle Markedsstudier.

Hun har arbejdet under hele studietiden, men fik sit første studierelevante job, da hun var ved at blive færdig med første studieår.

»Jeg arbejdede med noget af det samme som i dag, med kommunikationsopgaver og web. Det har hele tiden været en stor prioritet for mig, at det er studierelevant. Det er også rart at indgå i sociale sammenhænge med gode kolleger og få et afbræk fra studierne,« siger Iben Suhm.

I gennemsnit arbejder hun omkring 14 timer om ugen, hvilket hun synes er lige tilpas. Som studerende må man i 2016 tjene 11.922 kr. før skat ved siden af sin SU, men for Iben Suhm er det økonomiske aspekt mindre vigtigt.

»Jeg vil nok godt kunne få det til at løbe rundt uden, men det er selvfølgelig meget rart også at have råd til at gå ud og spise engang i mellem eller tage i biografen.«