Ingeniører er ombejlede i erhvervslivet

Onsdag afholdes Danmarks største jobmesse for ingeniører, og virksomhederne er i højere grad end tidligere desperate for at få de bedste nyuddannede.

Foto: Christian Als. Frida Frost, formand for Ingeniørforeningen, glæder sig over den store interesse for ingeniører hos erhvervslivet.
Læs mere
Fold sammen

Hvis du er en dygtig, nyuddannet ingeniør, skal du ikke frygte at stå uden job. Cirka 10.000 studerende og nyuddannede ingeniører forventes at deltage i Danmarks største job- og karrieremesse på onsdag og torsdag, og der er bud efter dem.

Dagen inden messens start melder arrangøren, De Studerendes Erhvervskontakt, om alt optaget for deltagende virksomheder. Alle 140 stande er udfyldt, og i en rundspørge blandt de deltagende virksomheder, viser det sig, at 63 procent har planer om at ansætte flere nyuddannede ingeniører inden for de næste par år, end de tidligere har gjort.

Virksomheden GEA Process Engineering, der omsætter for omkring 14 milliarder om året, har de seneste tre år oprettet mere end 100 ingeniørstillinger i Danmark, og de deltager i jobmessen.

»Vi har før - med stor succes - ansat ingeniører i forlængelse af DSE-messen. Og sådan, som sektoren udvikler sig lige nu, er vi meget interesserede i den kommende generation af danske ingeniører. Derfor er vi også at finde på messen i år. Så vi kan være på udkig efter de talenter, der skal hjælpe med at fortsætte vores positive udvikling,« siger Ulla Plüger Michelsen, der er HR-chef for GEA i Danmark.

Brug for flere ingeniører i fremtiden

Hele arrangementet foregår på Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i Lyngby. Jobmessen er arrangeret af De Studerendes Erhvervskontakt (DSE), og de studerende prøver ved hjælp af messen at formidle kontakt til virksomheder i ingeniørbranchen. Lysten til at deltage for virksomheder fra ingeniørbranchen er stor, og det glæder formanden for Ingeniørforeningen (IDA), Frida Frost.

»Ingeniører er en attraktiv vare i disse tider, hvor teknologier udvikler sig hurtigere, end vi kan nå at uddanne folk med tekniske kompetencer. Muligheden for unge, nyuddannede ingeniører er rigtig gode i øjeblikket, og der bliver kun endnu mere brug for dem og deres kompetencer fremover,« siger Frida Frost.

40 procent af virksomhederne oplever en stigende efterspørgsel på nyuddannede ingeniører indenfor deres respektive brancher, så derfor skal ingeniøruddannelse også følge med til at uddanne dygtige ingeniører. Den store interesse fra virksomheder i ingeniørbranchen tyder da også på, at der er rift om de dygtige, nyuddannede ingeniører.

En del af forklaringen skyldes også, at en del ingeniørvirksomhederne forventer et generationsskifte. Det gælder for 37 procent af virksomhederne ifølge rundspørgen.