Formand for rådgiverne: Ingeniørbranchen skal internationaliseres

Niras-direktør Carsten Toft Boesen overtager nok en gang formandsposten i Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI.

55-årige Carsten Toft Boesen er direktør i det rådgivende ingeniørfirma Niras. Nu skal han også sidde på formandsposten i ingeniørforeningen FRI. Foto: Jeppe Carlsen
Læs mere
Fold sammen

Han har siddet på posten før, og nu er han klar til endnu en omgang. Direktøren for et af Danmarks største rådgivende ingeniørfirmaer Niras, Carsten Toft Boesen, er klar til en periode mere for enden af bordet i Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI.

Carsten Toft Boesen overtog torsdag formandsposten efter Jesper Nybo Andersen i forbindelse med generalforsamlingen.

Den nye formand har i første omgang tænkt sig at fokusere på en række mærkesager.

»Vi skal blandt andet genforhandle kontraktgrundlag, og så arbejdes der på en ny vandsektorlov, der indeholder nogle vigtige aspekter,« siger formanden, der peger på, at vandsektorloven skal være med til at sikre fortsat innovation inden for branchen.

Og det er en branche, det går godt for. Tal fra 2014 viser, at branchen beskæftigede 12.388 personer i 2014 – det højeste tal nogensinde.

Hele arbejdslivet i Niras

Carsten Toft Boesen har tidligere, fra 2004-2007, siddet på formandsposten. Dengang var det et inspirerende hverv. Derfor er han klar til at indtage posten igen.

»Vi har en opgave i at være forgangsmænd i de store, rådgivende firmaer. Sidste gang var det meget inspirerende at være formand. Der er et godt kollegialt samarbejde, og man kan jo hele tiden blive klogere og lære af konkurrenter,« siger han.

Med formandsposten i FRI ser han det som en vigtig opgave også at fokusere på fremtiden for ingeniørbranchen. Den begynder nemlig at vise mangel på netop ingeniører.

»Det er ikke, fordi der er mindre interesse for faget, men vi ser blandt andet stigende klimasikring, ligesom der investeres stort i infrastruktur, sygehuse og campusser rundt omkring,« påpeger Carsten Toft Boesen som en af forklaringerne på, hvorfor der er begyndende mangel på ingeniører.

Branchen skal i de kommende år også begynde at kigge mod den stigende internationalisering, hvor det ifølge formanden er væsentligt at få skabt fokus på ingeniørernes rolle.

Han påpeger vigtigheden af, at rådgivning også er en eksportvare, og derfor er det vigtigt, at der bliver skabt opmærksomhed om det, mener den 55-årige direktør, der har været ansat i Niras, siden han afsluttede sin geologiuddannelse på Københavns Universitet i 1985, og i 2000 kunne han sætte sig i direktørstolen i Niras.

Niras har overhalet hollandskejede Grontmij og er ifølge den gængse opfattelse i branchen nu nummer tre på listen over de største rådgivende ingeniørfirmaer herhjemme.

I sin fritid er Carsten Toft Boesen begyndt at cykle. En gang om året går turen til Alperne – og han går ikke ned på udstyr i bestræbelserne på at nå toppen.