Inder er den rigeste i Storbritannien

Metalmagnaten Lakshmi Mittal er fortsat den rigeste mand, der bor på de britiske øer. Den rigeste kvinde er optikerdronningen, der bl.a. ejer danske Louis Nielsen.

Lakshmi Mittal er en af verdens rigeste mænd. Formuen stammer fra hans families stålværker. Fold sammen
Læs mere
Foto: NICOLAS BOUVY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

London suger stadig verdens velhavere til sig. Sunday Times’ ’Rich List 2011’ viser, at du skal have en formue på over en halv milliard kroner, hvis du overhovedet vil ind blandt de tusind rigeste, der bor i Storbritannien.

Listen over de rigeste velhavere, der har bosat sig på øerne, viser desuden, at deres formue er ved at være på højde med niveauet fra før finanskrisen begyndte at rulle i 2008. De tusind rigeste har samlet set en formue, der kun ligger fire procent under 2008-niveauet, skriver avisen The Guardian.

På toppe af listen finder man igen Lakshmi Mittal, som Sunday Times’ mener er god for 17,5 milliarder pund (knap 150 mia. kroner). Den indiske metalmagnat er dog mindre værd, end han var sidste år, hvor hans formue blev beregnet til at være på 22,5 milliarder pund.

Se billederne: Superrig i Storbritannien

Det er først på fjerdepladsen, at der optræder en brite. Det drejer sig om The Duke of Westminister, der er landets største ejendomsinvestor. Hans formue er syv milliarder pund (60 mia. kr.), og den er steget i takt med, at boligmarkedet er ved at komme op af krisens hængedynd.

Den rigeste kvinde på listen er Mary Perkins, som sammen med sin mand Douglas står bag optikerkæden Specsavers. Historien om Specsavers er én om iværksætteri, når det er allerbedst. Parret grundlagde brillebiksen i 1984 og drev den i begyndelsen hjemmefra. Derefter voksende den, og overskuddet brugte parret konsekvent på at købe konkurrenter.

Da Specsavers efter en årrække sad tungt på hjemmemarkedet, vendte parret blikket mod udlandet for at finde nye markeder. I den forbindelse købte de i 2005 den danske optikerkæde Louis Nielsen. Parret er ifølge Sunday Times gode for 1,2 milliarder pund – omtrent ti milliarder kroner.

INFOSHOP: Her er din rejseguide til London, Paris, Barcelona eller Berlin

Se top 10-listen over de rigeste, der er bosat i Storbritannien, her