Briter amok i royal merchandise

Hvis du synes, at danskerne har det med at gå i selvsving, når der er børn, bryllupper eller begravelser i den royale familie, så kom lige med over på den anden side af Den Engelske Kanal.

Værsgo. Her er den eftertragtende slikdispenser, som der var rift om til en auktion i Wien. Fold sammen
Læs mere
Foto: HO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Postkort, kaffekrus, bestik og platter. Driftige briter satser i disse dage stort på at profitere på brylluppet mellem prins William og Catherine Middelton fredag den 29. april. Og de er ikke ene om at gå op i den royale begivenhed.

Over alt i Commonwealth kan man købe dagligdags brugsgenstande, der er prydet med det kommende ægtepars ansigter.

Men det er tilsyneladende ikke kun i de engelsktalende lande, der er interesse for begivenheden. Det blev klart forleden, da et par usædvanlige genstande kom under hammeren i den østrigske hovedstad Wien. Her valgte en indædt fan nemlig at betale knap 70.000 kroner for to stykker legetøj med slik.

[LINK] Se billederne: Storbritannien i selvsving over royalt bryllup

Det drejer sig om et sæt af de østrigske Pez-dispensere – der er et slags slikmagasin, hvor der kommer en lille sukkergave ud, når man vipper toppen af den. Det, der gjorde disse Pez usædvanlige, var, at der ikke var Mickey Mouse, Batman eller en anden børnekær figur på toppen. Det var i stedet William eller Catherine.

33 personer valgte ifølge nyhedsbureauet Reuters at byde på Pez-parret, og det blev en unavngiven amerikaner fra Connecticut, der løb med sejren. Overskuddet fra auktionen går til godtgørende formål.

På trods af den høje pris er der ikke tale om auktionsrekord for Pez-dispensere. I 2006 blev én af slagsen med en unik astronaut solgt for 32.000 dollar – eller omtrent 165.000 kroner.

INFOSHOP: Her er danskernes holdning til Kongehuset de seneste 20 år