I fængsel med topcheferne

Der var nytænkning vævet ind i alt fra oplæggene til de fysiske rammer til årets VL-døgn. Spørgsmålet, der sivede mellem væggene var: »Hvordan navigerer vi en verden, hvor forandring er den eneste konstante faktor?«

Virksomhedslederne var inviteret ind i de gamle fængselsceller for at høre oplæg. Foto: Michael Drost-Hansen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Vi skal turde satse på nye talenter og give dem ansvar. Ellers mister vi dem.« Jimmy Maymann, tidligere CEO for Huffington Post, kigger ud over forsamlingen af jakkesætklædte mænd og kvinder til årets VL-døgn med temaet »En Ny Start«.

Efterfølgeren på talerstolen, Mikkel Svane, CEO i den Silicon Valley-baserede virksomhed Zendesk, får forsamlingen til at bryde ud i grin og klapsalver, da han siger:

»Man er hele tiden et kussehår fra at gå fallit, når man gør de her ting,« med henvisning til den rejse, Zendesk har taget fra iværksætterspire til børsnoteret virksomhed med 500 ansatte.

Men hans budskab var skåret i granit:

»Brug jeres penge. Investér i ti forskellige ting. Så viser I tillid til en ny generation.«

Opfordringen til cremen af Danmarks virksomhedsledere lyder, at nytænkning er tvingende nødvendigt, hvis ikke de skal overhales indenom. Et budskab, der er også tales om på et andet møde for eliten denne torsdag – Lars Løkke Rasmussens Marienborg-topmøde.

Celledelinger

Grin og trampen genlyder i fængslet, da høje hæle og lædersåler vandrer op ad de gamle trapper, der skærer midt gennem rummet. Udklædte fængselsvagter vogter over virksomhedslederne fra poster øverst i rummet.

Cellerne ligger side om side i det gamle fængsel. Hver af dem er fulde – ikke af fanger, men af mænd i jakkesæt og kvinder i stiletter, der maser sig sammen for at høre oplægsholdere som GoMores Matias Møl Dalsgaard, professor og tidligere Novo-chef Mads Øvlisen og musikeren Simon Kvamm.

En celles dør er erstattet af et gulvlangt sort klæde. Her mediterer virksomhedslederne.

»Det var en positiv oplevelse, noget andet end man har forventet,« lyder det fra Jørgen Nielsen, medlem af VL-gruppe 63, da han kommer ud fra cellen.

Ligesom resten af deltagere har han et lamineret program hængende i en sort snor om halsen. Her kan hver deltager se, hvilke celler de skal frekventere i løbet af de næste mange timer. Overraskelsen venter dem alle, ingen ved nemlig, hvem de skal høre.

Det er denne detalje, der har sikret de to VL-grupper i Horsens årets værtsskab, fortæller Bjørn Karsholt, direktør for Dansk Selskab for Virksomhedsledelse, som står bag VL-grupperne.

»Når du sidder i en stor konference med omkring 700 mennesker, er det begrænset, hvor meget du taler med sidemanden, men når du kommer ind i en lille celle, møder du nogen, du ikke har mødt før. Det gør konceptet meget spændende,« forklarer han.

TV: Carlsberg-topchef: Sådan fornyer man en virksomhed

 

TV: Vestager: Gør det uventede

 

TV: IT-stjerne: Vi tager kunderne for givet