Hjertepatienter føler sig presset tilbage i job

Alt for mange hjertepatienter føler sig presset til at vende tilbage til arbejdet, og det kan have alvorlige konskvenser, siger forebyggelseschef.

Ifølge undersøgelsen bliver 80 procent af hjertepatienter i arbejde sygemeldt, og hver fjerde af dem føler sig presset til at vende tilbage til arbejdsmarkedet hurtigst muligt. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ny undersøgelse fra Hjerteforeningen viser, at mange hjertepatienter føler sig presset til hurtigt at vende tilbage til jobbet, enten af chefen eller jobcentret.

Det skriver Avisen.dk.

Ifølge undersøgelsen bliver 80 procent af hjertepatienter i arbejde sygemeldt, og hver fjerde af dem føler sig presset til at vende tilbage til arbejdsmarkedet hurtigst muligt.

Årsagen skal findes i den halverede sygedagpengeperiode, som for mange alvorligt syge patienter kan været svær at holde sig indenfor. Ifølge forebyggelseschefen i Hjerteforeningen tager det nemlig lang tid at komme sig over en alvorlig sygdom.

»Det er meget uheldigt, når patienterne har brug for tid til at komme sig efter en livstruende sygdom. I værste fald fører det til nye hjertetilfælde og genindlæggelser. Derfor er det så vigtigt, hvordan man lever med sin sygdom. Men socialrådgiverne på vores rådgivningstelefonen fortæller, hvordan forkortelsen af sygedagpengeperioden fra 52 til nu kun 22 uger gør folk ekstra stressede,« siger Morten Ørsted-Rasmussen til Avisen.dk og forklarer, at reglerne bør tage hensyn til patienterne og ikke få dem til at føle sig pressede til at vende tilbage til arbejdet, før de er klar.