Flere hundrede ansøgere til ufaglærte job

Det er ikke usædvanligt med flere hundrede ansøgere, når et ufaglært job bliver slået op, lyder meldingen fra otte af Danmarks største arbejdsgivere.

Foto: Dennis Lehmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke usædvanligt med flere hundrede ansøgere, når et ufaglært job bliver slået op. Sådan er meldingen fra otte af Danmarks største arbejdsgivere, skriver Fagbladet 3F.

En rundspørge til Grundfos, Post Danmark, Arla, Coop, Danish Crown, Danfoss, Lego og 7-Eleven viser, at de ingen problemer har med at få ansøgere til deres ufaglærte job.

Post Danmark har omvendt problemer med, at de får for mange ansøgere, når de søger efter postbude eller efter folk til pakkeriet.

- Vi behøver kun at have vores annonce liggende et døgn, så har vi al rigelig med ansøgninger, siger Hans Erik Nielsen, chef for personale i Post Danmark.

Hos butikskæden 7-Eleven er der også rift om jobbene, selvom de ansatte ofte arbejder om natten.

- Vi har modtaget op til 500 ansøgninger til en enkelt stilling i en ny butik. Selv stillinger med skæve arbejdstider giver mange ansøgninger. Vi fik 200 ansøgninger til en stilling med arbejdstid fra kl. 4.30 til 13, siger Rikke Rye, HR-chef i 7-Eleven.