Er Bagger årets mest omtalte?

Hvilke direktører og bestyrelsesformænd har gjort sig særligt bemærket de seneste tolv måneder? Direktøren i det skandaleramte IT-Factory, Stein Bagger, er den danske erhvervsmand, som har været flest gange i avisen. Se, hvilke andre erhvervsmænd, som har optaget mest spalteplads.

Foto: Mogens Flindt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Anni og Erik
It-boblen viste sig at vokse sig stor for Erik og Preben Damgaard der grundlagde IT-selskabet Navision og solgte det til Microsoft. Salget gjorde dem begge til milliardærer, men den status er ikke uændret efter finanskrisens indtog. Et uheldigt år på aktiemarkedet i kombination med det meget omtalte forhold til den tidligere nøgenmodel, barmfagre Anni Fønsby, får Erik Damgaards navn til at optræde 988 artikler på både net og print fra de sidste tolv måneder.

Lige før årsskiftet blev finansmanden nødt til at afhænde sine aktieposter i de to selskaber Greentech Energy Systems og Capinordic.

De turbulente finansmarkeder har haft indflydelse på Damgaards samlede investeringer, så han af hensyn til de samlede likvider måtte afhænde sine aktieposter. Samtidig trådte han ud af de to bestyrelser med øjeblikkelig virkning. Sammenlagt kostede lynsalget af de to aktieposter knap 700 millioner kroner sammenholdt med kursværdien ved årsskiftet.

Udsalget var et nederlag for Erik Damgaards investeringsstrategi, der i vid udstrækning havde lånt penge med aktierne som sikkerhed. Men aktierne er styrtdykket i værdi, og samtidig manglede Damgaard rede penge til at vedligeholde milliardlånet.

Samtidig var 2008 året, hvor Erik Damgaard måtte finde sig i at blive hevet i retten af den tidligere kollega fra Nordic Tankers, Steen Bryde. Striden drejede sig om en byttehandel mellem aktier i det ombejlede rederi og værdipapirer i velhaverbanken Capinordic.

Søgsmålet drejer sig om 13, 5 millioner kroner mellem Bryde Gruppen og Damgaards investeringsselskab, Erik Damgaard Portefløjeinvest.

Overblikket over de mest omtalte erhvervsmænd er lavet som en søgning på artikeldatabasen Infomedia og søgekriterierne var de sidste 12 måneder, erhvervsmændenes navn stavet korrekt og alle danske web- og printkilder.