Stones-konkurs kan ramme Roskilde-direktør

Roskilde Banks tidligere direktør Niels Valentin Hansen og bankens tidligere revisor Ib Meinert Jensen risikerer paradoksalt nok at ende med at blive de store tabere i sagen om salget af en erhvervsgrund i bydelen Trekroner i Roskilde.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Grunden solgte Niels Valentin Hansen og Ib Meinert Jensen sammen med tre andre i et konsortium tidligere i år til entreprenørselskabet IBB Byg, som ville flytte selskabets hovedsæde fra Gadstrup til Trekroner. Men pengene for købet er ifølge Dagbladet Roskildes oplysninger endnu ikke udbetalt til konsortiet med blandt andet Niels Valentin Hansen og Ib Meinert Jensen.

Og nu er det mere end tvivlsomt, om de to nogensinde får pengene fra salget af erhvervsgrunden i Trekroner. I alt drejer det sig om et større millionbeløb.

Usikkerheden om pengene skyldes, at IBB Byg er 100 procent ejet af Stones Invest-imperiet, som onsdag blev erklæret konkurs i Sø- og Handelsretten i København.

Det er nærmest skæbnens ironi, at det var den kollapsede Roskilde Bank, der med et tilgodehavende på 595 millioner kroner gik forrest, da en række kreditorer krævede, at Sø- og Handelsretten stoppede Stones-imperiet med finansjongløren Steen Gude i spidsen.

En del af Roskilde Banks tilgodehavende knytter sig oven i købet til udlån, som netop skulle finansiere IBB Bygs køb af erhvervsgrunden i Trekroner og dermed sikre Niels Valentin Hansen og Ib Meinert Jensen en milliongevinst på deres investering i Trekroner.

Industrigrunden i Trekroner er den samme grund, som Niels Valentin Hansen forsøgte at sælge videre til Roskilde Bank, fordi grundkøbet gav underskud de første mange år efter købet i 1989.

Ib Meinert Jensen var Roskilde Banks eksterne revisor fra 1991 til og med 2004. Bankens tidligere direktør Niels Valentin Hansen fratrådte sidste år, efter han havde siddet bankens øverste chef i 27 år.

Kilde: Dagbldet Roskilde