Er Bagger årets mest omtalte?

Hvilke direktører og bestyrelsesformænd har gjort sig særligt bemærket de seneste tolv måneder? Direktøren i det skandaleramte IT-Factory, Stein Bagger, er den danske erhvervsmand, som har været flest gange i avisen. Se, hvilke andre erhvervsmænd, som har optaget mest spalteplads.

Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Personlig efterlysning via Interpol, sponsor af et af verdens bedste cykelhold, hemmelige kontorer og underslæb for mange hundrede millioner af kroner. Alle, der ikke kendte det danske IT-selskab, IT Factory, før december, gjorde det efter, at direktøren Stein Bagger forlod kone og børn på en ferie i Dubai og flygtede til USA, da hans omfattende svindel i selskabet ikke kunne skjules længere.

Derfor er han den mest omtalte erhvervsmand de sidste tolv måneder. Samtlige danske medier kørte med på historien, der havde en handling med alt, hvad en god spændingsroman bør indeholde. Hans navn optræder i 6859 artikler på både net og print fra de sidste tolv måneder.

Stein Bagger kom hjem til Danmark den 16. december sidste år, og lige siden har han siddet fængslet, mens politiet har efterforsket sagen mod ham. Foreløbig er Stein Bagger sigtet i to forhold, som han begge mere eller mindre har erkendt.

Det drejer sig om bedrageri og dokumentfalsk for særlig grov karakter for op mod en milliard kroner i 2007 og 2008 samt et konkret forhold fra oktober 2008, hvor han er sigtet for bedrageri og dokumentfalsk i forbindelse med en leasingkontakt på 51 millioner kroner med SEB Bank.

Stein Bagger sidder lige nu i frivillig isolation, efter han blev overfaldet under en gårdtur i Vestre Fængsel lillejuleaften. Politiet vil ikke bede om isolation - men politiinspektøren siger, at Bagger selv kan ønske det fortsat.

I flere uger har politiet holdt fast i, at det udelukkende er tidligere direktør i It Factory, Stein Bagger, der er under mistanke i svindelsagen. Men nu begynder mistanken at brede sig. Søgelyset rettes nu også mod de fem meddirektører, IT Factorys revisionsfirma KPMG og den tidligere bestyrelse med den nu afgåede formand Asger Jensby i spidsen.

Bagmandspolitiet har afhørt 25 personer i IT Factory-svindelsagen, og hele den tidligere ledelse er blandt de afhørte.

Overblikket over de mest omtalte erhvervsmænd er lavet som en søgning på artikeldatabasen Infomedia og søgekriterierne var de sidste 12 måneder, erhvervsmændenes navn stavet korrekt og alle danske web- og printkilder.