Eivind Kolding bliver direktør for Novo A/S

Tidligere Danske Bank- og Mærsk-direktør Eivind Kolding bliver fra 1. maj 2014 direktør for pengetanken bag Novo Nordisk og Novozymes. Samtidig bliver han overordnet for manden, der fyrede ham i Danske Bank.

Eivind Kolding - fra sidste års mest spektakulære fyring til chef for en af landets største pengetanke. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Eivind Kolding efterfølger 1. maj i år Henrik Gürtler som administrerende direktør for Novo A/S, meddeler Novo Nordisk Fonden.

Novo A/S er Novo Nordisk Fondens holdingselskab og har til opgave at forvalte Novo Nordisk Fondens formue. Novo A/S er hovedaktionær i de børsnoterede selskaber Novo Nordisk A/S, Novozymes A/S og Chr. Hansen A/S, og Novo A/S har derudover investeringer i en række selskaber og finansielle aktiver med henblik på langsigtet afkast.

I en pressemeddelelse udtaler Eivind Kolding, at han ser frem til arbejdet.

»Novo-gruppen har haft en fantastisk udvikling de sidste mange år, og Novo A/S er i dag en af verdens mest aktive investorer inden for life-science-området. Jeg glæder mig til at arbejde sammen med de dygtige medarbejdere i Novo A/S, og jeg vil gøre, hvad jeg kan for at fortsætte den værdiskabelse, som har kendetegnet Novo A/S indtil nu, og som min forgænger har stået for,« siger Eivind Kolding.Forgængeren Henrik Gürtler fratræder først 1. august 2014 og skal derfor i tre måneder hjælpe til med at køre Eivind Kolding ind i det nye job.

»Ledelsesændringen har været planlagt i længere tid, og jeg er glad for, at det er lykkedes at finde en kapacitet som Eivind Kolding til at være den nye chef for Novo A/S. Jeg ser frem til at arbejde sammen med Eivind i en tre-måneders periode for at sikre den bedst mulige overlevering af ansvarsområder og projekter, som allerede er sat i søen,« udtaler Henrik Gürtler i pressemeddelelsen.

Det er Novo A/S' bestyrelsesformand Sten Scheibye, der står bag ansættelsen af Eivind Kolding som ny direktør, og formanden fremhæver Eivind Koldings erfaring inden for blandt andet den finansielle sektor.

»Jeg vil gerne takke Henrik Gürtler for en stor indsats og fine resultater i hele perioden fradannelsen af Novo A/S i 1999 til i dag. Henrik Gürtler har som medlem af bestyrelser i Novo Gruppen og som ansvarlig for Novo A/S’ investeringer ydet et væsentligtbidrag til den store værdiskabelse, der har fundet sted i perioden. Samtidig glæder vi os til samarbejdet med Eivind Kolding, der med sin betydelige erfaring inden for det finansielle område, deltagelse i store transaktioner samt international ledelseserfaringvil kunne drive den fortsatte udbygning og vækst i Novo-koncernen,« lyder det fra formanden i pressemeddelelsen.

Med ansættelsen bliver Eivind Kolding i øvrigt en slags overordnet for sin tidligere chef i Danske Bank, bestyrelsesformanden Ole Andersen, der fyrede Eivind Kolding. Ole Andersen er således også bestyrelsesformand i Chr. Hansen A/S, som Novo A/S ejer en betydelig aktiepost i.