Drukner du i opgaver efter fyringsrunden?

UGENS DILEMMA: Virksomheden har skåret ned, og stadigt flere opgaver, som andre før har løst lander løbende på dit bord. Problemet er nu så stort, at du har svært ved at nå dine egne opgaver. Forlanger du lønforhøjelse for de ekstra opgaver, eller får du overdraget nogle af dem til dit team?

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Du er økonomichef i en virksomhed med 70 ansatte, som producerer emballage. Virksomheden står i en svær situation, fordi nogle kostbare investeringer i nye maskiner endnu ikke har tjent sig ind. Det har derfor været nødvendigt at minimere omkostningerne og skille sig af med seks medarbejdere. Blandt andet er administrationschefen, som har haft ansvaret for kantine, reception og HR, blevet sagt op.Der er nu gået et par måneder, og du har oplevet, at stadig flere opgaver, som administrationschefen tidligere har løst, er havnet på dit bord med det resultat, at du må agere ”brandslukker” og nedprioritere andre opgaver.

Du er bange for, at det kan skade dig, hvis du siger fra. Alligevel har du nævnt problemstillingen over for din direktør, som bare sagde: ”Det bliver bedre med tiden. Nu skal de nye maskiner bare have tjent sig ind”.