Driver værket med det bedste fra to kulturer

Talent 100: Tomas Zhang Mathiesen, 28 år, Senior Consultant, PwC

Foto: PR-foto: PwC

Kategori: Forretningsudvikling

Det første år i Danmark vil altid være det hårdeste i hans liv.

Da Tomas Zhang Mathiesen som otteårig vinkede farvel til bedsteforældrenes gård i Kina, vidste han ikke, at det var for at forfølge et nyt liv med sin kinesiske mor og danske far i Danmark.

»Efter at jeg lærte at tale dansk, gik det bedre. Men når man lever med en kinesisk mor, en såkaldt tigermor, der er optaget af gode karakterer, og en dansk far, som tror på, at man skal have frihed til selv at lære, bliver man forvirret. Så jeg landede først rigtig efter militæret,« siger Tomas, som nu bruger det bedste fra begge kulturer i sin karriere.

»Den danske selvstændighed og den kinesiske ihærdighed er en god kombination.«

Kombinationen har den 28-årige blandt andet brugt på at lave frivilligt arbejde i diverse organisationer samt starte sin egen frivillige organisation, Danish Startup Group.

Derudover er han lynhurtigt steget i graderne i revisions- og rådgivningshuset PwC.

»Han er en ung mand ud over det sædvanlige. Han har nok skullet arbejde lidt hårdere for tingene som ung, men har i dag det bedste med fra to verdener. Han er ekstremt ambitiøs uden spidse albuer, og det har jeg stor respekt for«, siger Tomas' professionelle mentor, Mogens Brolin.

For 16. år i træk sætter Berlingske fokus på de mest talentfulde unge i dansk erhvervsliv med portrætter af 100 talenter fra et bredt udsnit af erhvervslivet. Læs mere om Talent 100 her.