Derfor skal du blive internet-iværksætter

Mange iværksættere satser på internetbaserede forretninger. Her kan du læse fem gode grunde til, at internetverdenen kan være et godt sted at starte som iværksætter.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

5. Anvend andres kanaler

For iværksættere, som ikke umiddelbart befinder sig inden for den digitale branche, hvor det er helt oplagt at satse på en internetbaseret forretningsmodel, kan de digitale kanaler stadig være et godt afsæt til øget salg.

Christian Schwarz Lausten, der er partner i innovations- og konsulentvirksomheden Seismonaut, der blandt andet rådgiver i brugen af internettet og nye medier, peger på, at iværksættere, der arbejder med meget fysiske produkter - som eksempelvis kunstnere - kan opnå høj værdi ved at benytte de allerede eksisterende online kanaler.

- Det kan være kunstnere, som er dygtige til at spotte trends, til at præsentere deres produkter og tage gode billeder af dem - og så præsentere dem gennem online bazarer som eksempelvis Trendsales. Der er mange, som tjener gode penge på at sælge deres varer den vej igennem i stedet for selv at etablere sig på internettet, siger Christian Schwarz Lausten.

Han nævner fotositet Istockphoto.com som et eksempel. Her kan alle fotografer oploade deres billeder, hvorefter brugerne af sitet kan downloade for priser, der varierer i forhold til, hvor højt opløselige billederne skal bruges i. På den måde får fotograferne adgang til et bredere marked til at afsætte deres fotos.