Bill Gates bliver rigere og rigere

USA's rigeste har stadig Bill Gates i toppen - og han bliver kun mere velhavende. Det samme gælder de øvrige milliardærer på listen over USA's rigeste, som magasinet Forbes netop har udgivet.

Microsofts grundlægger Bill Gates har god grund til at smile stort hele vejen til banken. Han sidder nemlig på en formue svarende til 378 milliarder kroner og er derfor - stadigvæk - USA's rigeste. Fold sammen
Læs mere
Foto: JIM URQUHART
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA’s rigeste har de sidste 12 måneder formået at samle endnu flere dollars til deres samlede formue. Trods de allerede svimlende milliardbeløb, som de hver især sidder på, så er to tredjedele af de 400 rigeste i USA blevet mere velhavende, hvilket hæver deres gennemsnitlige formue med 400 mio. dollars.

Det amerikanske magasin Forbes har netop udgivet deres liste over USA’s 400 rigeste. Og den viser tydeligt, at de stadig forøger deres formue. I gennemsnit har de hver 4,2 milliarder dollars svarende til 24 milliarder kr., hvilket er en ny rekord.

De 15 rigeste, som du kan se her, tæller blandt andre brødrene Charles og David Koch, der indtager en samlet fjerdeplads med en formue på 31 milliarder dollars. Familien Walton, der står bag succesbutikskæden Walmart, fylder også en del og har således nr. 6, 7, 8 og 9 med mellem 26 og 28 milliarder dollars på kistebunden. New Yorks borgmester indtager en flot 10. plads med sine 25 milliarder dollars.

Bill Gates, grundlæggeren af Microsoft, ligger stadig solidt i toppen med en kæmpeformue på 66 milliarder dollars, hvilket svarer til 378 milliarder kr. Dermed ligger han et pænt stykke fra den næste på listen, der har en formue på 46 milliarder dollars (264 milliarder kr.). Det er investeringsmanden Warren Buffet, der, lige som Bill Gates, har god grund til at smile hele vejen til banken.

Billedserie: USA's rigeste

Den tredjerigeste i USA er Larry Ellison med en formue på 41 milliarder dollars, som han har tjent på grundlæggelsen af softwareløsningen Oracle.

Facebooks grundlægger Mark Zuckerberg står tilbage som den helt store taber på listen, da han er røget ned med hele 22 pladser. Sammen med kursen på sin aktie har han taget et gevaldigt dyk fra nr. 14 med en formue på 17,5 milliarder dollars til en 36. plads. Her ligger han nu i samme gruppe som mediemogulen Rupert Murdoch. De sidder hver på 9,4 milliarder dollars, hvilket betyder, at Facebook grundlæggernes formue er blevet næsten halveret.

Tilsammen er de 400 rigeste i USA så stinkende rige, at de til hver en tid ville slå beløbet i Joakim von Ands pengetank. De er nemlig samlet set gode for 1,7 billioner dollars, hvilket svarer til 9.746.000.000.000 kroner. Skrevet kort, så svarer det til 9,746 billioner kr., en formuebetegnelse, der kun sjældent kan anvendes herhjemme.