Velgørenhedens milliardærklub vokser

Den eksklusive milliardærklub Giving Pledge har rekruteret flere nye medlemmer, der er med på ideen om at give halvdelen af deres formuer væk.

Microsoft grundlægger Bill Gates har også startet Giving Pledge, der er en velgørendhedsklub for de superrige.  Fold sammen
Læs mere
Foto: PAUL J. RICHARDS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Man kan være rig, og så kan man være afsindigt rig. En hel gruppe af sidstnævnte har organiseret sig i en klub, som man uden at blinke kan kalde for en af verdens mest eksklusive.

Klubben hedder Giving Pledge og er startet af Bill Gates og Warren Buffet med det formål at få nogle af de allerrigeste amerikanere til at donere mindst 50 procent af deres formue til velgørendehed.


Medlemmerne tæller ud over de to stiftere prominente navne som Michael Bloomberg, Larry Ellison, Mark Zuckerberg, George Lucas og David Rockefeller, og for nyligt fik den eksklusive klub 12 nye medlemmer, så der i alt er 81 rigmænd og kvinder i Giving Pledge.

"Der er naturligvis en skare af mennesker, som vi kan rekrutere, og vi kommer til at melde flere ind. Men jeg kan godt fortælle jer, at Giving Pledge i mine øjne ville have været en succes, selvom vi havde haft 81 medlemmer," siger Warren Buffet til CNN Money.Buffet, der har tjent sine penge gennem investeringsbanken Berkshire Hathaway, er kendt for at holde private middage med andre milliardærer for at få dem overtalt til at go ind i Giving Pledge, og netop det sociale aspekt har været vigtigt for mange. Og for mange forretninger.

Således forklarer Bill Ackman, der har tjent sine penge gennem en hedge fond, at også hans forretninger har haft godt af hans finaltropi."Min motiver for at give har ikke været drevet af profit. Men jeg er sikker på, at jeg financielt har fået noget tilbage ved at give penge væk. Flere af mine venner og rådgivere har jeg mødt gennem filantropi, og de har været uvurderlige for mit liv og min forretning," siger den amerikanske rigmand.