Antallet af dollar-milliardærer svulmer

Økonomisk afmatning eller ej - mængden af megarige mennesker stiger stadig voldsomt globalt set.

Foto: LEE JAE-WON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Der er på verdensplan 2.160 personer, der er mere end en milliard dollar værd. Det er en stigning på næsten ti procent i forhold til sidste år, skriver nyhedssitet CNBC med henvisning til Singapore-researchfirmaet Wealth-Xs årlige opgørelse.

Samlet set sidder de megarige på en enorm mængde aktiver. Ifølge Wealth-X sidder verdens dollar-milliardærer i alt på en formue på 6.200 milliarder dollar (35 billioner kroner). Det beløb er vokset med 760 milliarder dollar siden opgørelsen sidste år.

Kigger man lidt ned i skalaen og ser på antallet af mennesker, der har en formue på over 30 millioner dollar, så viser det sig, at årets stigning her kun er marginal. 0,6 procent flere kom der i den kategori. Deres samlede formue svandt endda med 1,8 procent.

På trods af at den generelle trend i en årrække har været, at det er i Asien at antallet af velhavere stiger mest, så viser årets opgørelse fra Wealth-X, at den udvikling er bremset det seneste år. Den samlede formue blandt asiatiske velhavere, der er mere end 30 millioner dollar værd, er faldet med 6,8 procent, og det på grund af svage aktiemarkeder og faldende eksport. Situationen var omvendt i Nordamerika, skriver CNBC.

Til sammenligning kan det nævnes, at der er stadig en stribe lande i verden, hvor indbyggerne blot har nogle hundrede dollar at klare sig for i gennemsnit. Ifølge valutafonden var bruttonationalproduktet pr. indbygger i det centralafrikanske land DR Congo i 2011 på 348 dollar, hvilket placerer nationen som verdens fattigste.

Se kortet: Her er Danmarks største formuer skabt