Bestyrelser ligeglade med lønnen

Det er ikke svært at skaffe bestyrelsesmedlemmer til de børsnoterede virksomheder i Danmark trods kritikken af, at de er alt for lavt lønnede, vurderer headhuntere.

Lønnen er ikke afgørende for at få folk til at træde ind bestyrelsen i de børsnoterede danske virksomheder, siger danske headhuntere til Business.dk.

"Som regel er det attraktivt at komme i bestyrelsen i de børsnoterede virksomheder. Honoraret er ikke afgørende," siger Jens Howitz, der er direktør i den danske del af rekrutteringsfirmaet Russell Reynolds Associates.

"Det handler om prestige og om at komme ind i de rigtige netværk for folk, der er på vej op. For folk, der allerede er på toppen, kan det godt være, at honoraret har en anden betydning. De vil nok være mere selektive, men der kan være mange andre grunde til, at de siger nej, end lønnen. Det kan være et spørgsmål om plads i kalenderen, lyst og grænser for, hvor mange poster, de kan sidde på," fortsætter han.

Heller ikke Ole Tjørnemark, der er direktør for rekrutteringsvirksomheden Horton Internationals danske kontor i København, oplever, at lønningernes størrelser gør det svært at rekruttere bestyrelsesmedlemmer til de børsnoterede virksomheder i Danmark.

"Jeg ser det ikke som et problem. Der er mange gode folk, som er interesserede i at gå ind i de børsnoterede selskaber - også administrerende direktører. Det er klart, at hvis du skal have fat i de tunge drenge som Dyremose, så kan det være svært. Men man skal se på den enkelte sag, og jeg synes, der er sket en positiv udvikling i aflønningerne i takt med, at kravene bliver større," siger Ole Tjørnemark.

Jens Howitz mener også, at lønningerne har udviklet sig positivt i Danmark.

"Honorarerne er slet ikke så høje som i udlandet, men der stilles heller ikke så store krav til bestyrelsesarbejdet herhjemme - selv om det har ændret sig i Danmark, så ansvaret er blevet større de senere år, men de andre ting er også fulgt med," siger Jens Howitz.

Dermed er de uenige med koncerndirektøren for fondsbørsen, Hans-Ole Jochumsen, der i dag har meldt ud, at han mener, bestyrelserne i de danske børsnoterede selskaber er for lavt lønnede. Det betyder, at det er for svært at tiltrække de bedste bestyrelsesmedlemmer, især udenlandske, siger Hans-Ole Jochumsen.

En af Danmarks førende headhuntere, der ikke ønsker at få sit navn frem siger:

"Aflønningen er alt for lav. I særdeleshed i forhold til udlændinge er den latterlig lav. Derfor er det svært at rekruttere. Vi er ekstremt ukonkurrencedygtige på det punkt. Dels på grund af beskatningen og dels fordi honoraret er for lavt".